r
Nosalty Logó

Omlós fahéjas csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Omlós fahéjas csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tésztára

Összesen 677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tésztára

Összesen 5409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tésztára

Összesen 368 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.6 g

Zsír

  • Összesen
    265.3 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2346.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.2 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    171 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1447 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 5409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 368 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tésztára

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe belekeverünk egy kávéskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. (Az élesztő felfuttatása nem nagy művészet, nekem akkor válik be a legjobban, amikor viszonylag nagyobb, illetve szélesebb bögrében csinálom.)
  2. Amíg fut az élesztőnk, addig egy keverőtálban kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a felolvasztott vajat, a tojást és az olajat, majd ha már szépen felfutott, akkor jöhet az élesztős tej.
  3. El is kezdhetjük dagasztani a tésztát, akkor lesz jó, ha már szépen elválik az edény falától.
  4. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  5. Ha megkelt a tészta, akkor átgyúrjuk, és nagyjából fél centi vastagra nyújtjuk.
  6. A tetejét megkenjük az előzőleg felolvasztott vajjal, és megszórjuk cukorral és fahéjjal.
  7. Feltekerjük a tésztát, és nagyjából 4 centis darabokra vágjuk.
  8. Az így elkészült csigákat sütőpapírral bélelt tortaformába helyezzük, és 175 fokon barnára sütjük.
  9. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2117
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 196
  • Össznézettség: 184071
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Isteni péksütemény, ami a kelt tésztának hála még másnap is finom és puha (persze csak ha marad belőle). A nagyi tippje: Tegyünk egy párnát az edény tetejére, csodásan megkel majd a tésztánk! És tényleg... Ebből az adagból kb. 12 darab csigánk lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A tésztára

Címlapról ajánljuk