r
Nosalty Logó

Omlós fahéjas csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Omlós fahéjas csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tésztára

Összesen 677 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tésztára

Összesen 5409 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tésztára

Összesen 368 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 677 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.6 g

Zsír

  • Összesen
    265.3 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2346.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.2 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    171 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1447 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 5409 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 368 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tésztára

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe belekeverünk egy kávéskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. (Az élesztő felfuttatása nem nagy művészet, nekem akkor válik be a legjobban, amikor viszonylag nagyobb, illetve szélesebb bögrében csinálom.)
  2. Amíg fut az élesztőnk, addig egy keverőtálban kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a felolvasztott vajat, a tojást és az olajat, majd ha már szépen felfutott, akkor jöhet az élesztős tej.
  3. El is kezdhetjük dagasztani a tésztát, akkor lesz jó, ha már szépen elválik az edény falától.
  4. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  5. Ha megkelt a tészta, akkor átgyúrjuk, és nagyjából fél centi vastagra nyújtjuk.
  6. A tetejét megkenjük az előzőleg felolvasztott vajjal, és megszórjuk cukorral és fahéjjal.
  7. Feltekerjük a tésztát, és nagyjából 4 centis darabokra vágjuk.
  8. Az így elkészült csigákat sütőpapírral bélelt tortaformába helyezzük, és 175 fokon barnára sütjük.
  9. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 195
  • Össznézettség: 136509
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 25.

Receptkategóriák

Isteni péksütemény, ami a kelt tésztának hála még másnap is finom és puha (persze csak ha marad belőle). A nagyi tippje: Tegyünk egy párnát az edény tetejére, csodásan megkel majd a tésztánk! És tényleg... Ebből az adagból kb. 12 darab csigánk lesz.

Hozzászólások

visnyoo

...jól látom? "szorosan" egymás mellé tetted a tortaformába? (hasonlóan, mint az aranygaluskát) és úgy sütötted? tehát kétszerre fért bele. El?re is köszönöm válaszodat. Zsuzsa :-)

Dávid

Kedves Zsuzsa! Túl szorosan nem raktam bele, csupán az volt a cél, hogy szépen kitöltse a formát, majd sülés közben összesült. Egyébként készítettem már tepsiben is, akkor egymástól távolabb tettem és különálló csigák lettek. Tehát rád van bízva, hogy hogyan készíted, ha összesül, akkor is könnyen szét lehet szedni ?ket, de ha biztosra akarsz menni, akkor a levágott csigák küls? részét kend meg kevés vajjal és biztosan nem lesz gond! Üdvözlettel: ízHUSZÁR

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem. Tepsiben készült de gyönyör?en szétváltak. A családom dícsérte. Köszönöm a receptet! :)

Yram

Tepsibe is rakhatod szorosan! (Tipp: vajazd be az oldalukat, könnyen szétválik ha veszed ki.)

eszter0316

Isteni finom! köszönöm a receptet! eddig mumus volt nekem a kelt tészta, de ma megsütöttem ezt a finomságot és nagy sikert arattam vele :)

Dávid

Örülök, hogy jól sikerült! :) Üdvözlettel, ízHUSZÁR

Törölt felhasználó

kedves izhuszár! csak csorgatom a nyálam.....istenuien néz ki egy a bibim éleszt? nélkül kell f?znom ..allergia...van ra mód hogy ezt a csodatünemenyt valahogy elkeszitsem? köszi

Zsandi

Nem tudom találtál-e már megoldást az éleszt? nélküli sütésre, de ha nem, próbáld ki a vadkovászt!

Starclassic

Kedves Ízhuszár! Nagy problémám az, hogy külföldön vagyok, ahol nem kapható friss éleszt?, csak instant. Azzal ugyanúgy elkészíthet?? Mennyi kell bel?le, hogy ilyen gyönyör? csigáim legyenek? El?re is köszönettel: Viki

Törölt felhasználó

Bocs hogy én válaszolok de pont most raktam be a süt?be, és száritott éleszt?t tettem hozzá és nagyon szépen megkelt a tészta. 7g van a csomagba és 25g friss éleszt?nek felel meg, pont annyi kell hozzá. Nagyon szépen kerekednek a süt?ben, alig várom hogy kész legyen.

Dávid

Kedves blubell! Köszönöm szépen a választ! :) Üdvözlettel: ízHUSZÁR

Törölt felhasználó

:) Én köszönöm! Nagyon jól sikerült és nagyon finom lett.

nikifeher

Kedves ízHUSZÁR! Most sulnek a csigák, igaz én kakaoporral és csoki darabkákkal toltottem...Cukor nem volt igy mézzel készitettem, vaj sem igy kokuszzsir kerult bele...az illata nagyon jooo:-) Koszonet a receptért Udv:Niki

Törölt felhasználó

Helló! Én is elkészítettem a tésztát két részre osztottam felét fahéjjal másik felét pedig kakaóval csináltam.Kimondhatatlan finom lett.:) Köszi a receptet ízHUSZÁR.Szép napot

vekker

Üdvözlet Kedves! :) Épp most sülnek a csigák, fantasztikusan könny? volt összegyúrni a tésztát, pedig még csak kezd? háziasszonyként próbálgatom a sodrófát.. :) Ha az íze is ilyen jó, mint ahogyan kinéz, akkor 5* !! :)

Törölt felhasználó

Aki már megsütötte, tudna nekem segíteni, hogy mit ronthattam el? Száraz, fojtós csigáim lettem. Az lehet a baj, hogy vaj helyett margarint használtam és mivel nem volt friss éleszt? így instanttal készítettem? AZ itteni hozzászólók egyike írta, hogy neki instant éleszt?vel is sikerült. Egyébként mindent a recept szerint csináltam, mégse sikerült omlósra.

Törölt felhasználó

Kedves Ízhuszár! Most lett kész az isteni csiga! :) Annyit sajnos (bár annyira mégse) változtatnom kellett rajta, hogy kakaóval csináltam, mivel a fahéjam elfogyott, és a tésztába vaj helyett zsírt tettem, mivel az sem volt. Természetesen 3 a magyar igazság, így a lisztem is kevesebb volt, mint kellett volna... Mivel semmi már alternatíva nem volt itthon, így a 60 dkg lisztet 10 dkg búzadarával pótoltam. Rontani egyáltalán nem rontott rajta (azt hiszem). És ugye plusz 1 a ráadás... :) Friss éleszt?m se volt itthon, de találtam 1 csomag instant éleszt?t. Összességében, bár a Te receptedt?l eltér?en, de azt kell mondjam, ez egy isteni finom, és tényleg hihetetlenül omlós csiga lett! :) Ígérem, hogy legközelebb körültekint?bb leszek, és kipróbálom a Te eredeti verziódat is! :) Köszönöm! Ildi

N.Tímea29

Kedves ízHUSZÁR! Életem els? csigáit csináltam meg a te recepted alapján. Bár én külön csigáknak sütöttem, de tökéletes, isteni és nagyon kapós lett! :D Köszönöm a receptet! Még biztosan el?kerül párszor! :)

Törölt felhasználó

Gyonyoru a foto, nagyon jol neznek ki ezek a csigak! :) Hamarosan kiprobalom.

Törölt felhasználó

Az a helyzet, hogy ma megláttam ezt a receptet, aztán gyorsan meg is sütöttem, és hát az van, hogy ez olyan káromkodósan jóra sikerült. Pedig eddig soha nem volt szerencsém a kelt tésztákkal, de most..! Amúgy nem is értem azt aki kevesellte a zsiradékot, én majdhogynem sokalltam, de azért beletettem mindet, és milyen jó is... :) Nagyon gyorsan és könnyen össze lehet gyúrni, utána is nagyon könny? vele dolgozni, pedig elég lágy, de nem ragad, mondjuk én nem tudtam elég vékonyra kinyújtani (f?leg türelmetlenség és túl kicsi deszka okán), meg kicsit megijedtem a 10 g fahéjtól, azt hittem keser? lesz, de neeeem... :) ja és nekem az a 10 dkg vaj (esetemben margarin, én azt használtam a tésztához is) sok volt, talán ha a harmadát rákentem, és még akkor sem fukarkodtam vele... Egyszóval köszönöm, bár minden recept ilyen tökéletes lenne :)

geko

Kedves Tesztel?k! Most készülök elkészíteni ezt a csodát. NAgyon tetszik. A kérdésem az lenne, hogy itt ugye 4cm darabokra kell vágni. De ha "bolti" jelleg? csigákat szeretnék akkor mekkorára vágjam? Vagy félreértettem valamit....?! El?re is köszönöm! Ildi

darkoadrienn

Arra gondolsz, hogy vékonyabb, de több csavarintásos csigát szeretnél? Én olyankor úgy szoktam, hogy nem a szélesebb oldalánál tekerem fel a tésztát, hanem nagyjából négyzet alakúra és vékonyabbra nyújtom. De 4 cm nem olyan vastag, annál vékonyabbra csak viszonylag hideg tésztát lehet vágni, hogy jól egyben maradjon. Esetleg próbáld meg h?t?ben pihentetni a feltekert tésztát szeletelés el?tt. Ez a recept úgy tökéletes ahogy van, de szerintem simán elbír egy kis kísérletezést. Én pl. csak 60 dkg liszttel csinálom újabban, és úgy még puhább a tésztája. :)

mermaid25

Ez valami mennyei :) Nem gondoltam volna, hogy én ennyire finomat tudok sütni :) Még a külalakon van mit javítanom, de azt hiszem, lesz még rá lehet?ségem :) Most fahéjjal készült, de egészen biztosan el fogom készíteni kakaóval is. Nagyon köszönöm a receptet!

Hozzávalók

A tésztához

A tésztára

Címlapról ajánljuk

További cikkek