r
Nosalty Logó

Rózsatorta Edit konyhájából

VnéEdit
Rózsatorta Edit konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A citromos-cukros vajhoz

Az öntözéshez

A tetejére

696
Kalória
12.8g
Fehérje
105.9g
Szénhidrát
24.3g
Zsír
23.3g
Víz
158.7g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
41g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A citromos-cukros vajhoz

Az öntözéshez

A tetejére

Összesen 696 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A citromos-cukros vajhoz

Az öntözéshez

A tetejére

Összesen 4179 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A citromos-cukros vajhoz

Az öntözéshez

A tetejére

Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 696 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    145.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    952 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2180.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    635.4 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    139.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1162 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 4179 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 317 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Meglangyosítunk 1 dl tejet, simára keverjük 1 kk porcukorral és az élesztővel. Meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztből, a megfuttatott élesztőből, 6 dkg porcukorból, 1,5 dl tejből, a tojások sárgájából, 4 dkg olvasztott vajból, egy csipet sóval elkészítjük a tésztát.
  3. Meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  4. 26 cm-es tortaforma alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, oldalát körben vékonyan megkenjük vajjal.
  5. 10 dkg vajat, 10 dkg porcukorral habosra keverünk, 1 jól megmosott citrom reszelt héjával.
  6. A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 1/2 cm vastag téglalapra nyújtjuk, majd megkenjük a citromos-cukros vajjal.
  7. Szorosan feltekerjük, és 12 egyenlő részre vágjuk. Vágott felületükre fordítjuk, és egymás mellé a formába rakosgatjuk.
  8. A sütőt 100 fokra felmelegítjük, és a sütőbe tesszük. 20 perc alatt kitölti a tortaformát, a csigák-rózsák egymásba nőnek. Ezután 200 fokra állítjuk a hőfokot, további kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  9. Közben a maradék 1 dl tejet a vaníliás cukorral felforrósítjuk. Ezzel locsolgatjuk közvetlen sütés előtt, a vége előtt 5 perccel, és a sütés végén. Tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal.
  10. A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd lehúzzuk a tortakarikát, tálra emeljük, és porcukorral megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyszerű, finom, citrommal ízesített kelt tészta tortaformában. Nagyon finom, bármely alkalomra, egy kiadós ebéd után vagy vendégvárásra is alkalmas.

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...