r
Nosalty Logó

Diós pozsonyi kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
cukroskata
Diós pozsonyi kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Összesen 1608 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Összesen 6428 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Összesen 402 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1659.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 1608 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.9 g

Zsír

  • Összesen
    483.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    246 g
  • Koleszterin
    1140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6639.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1436 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    905 mg
  • Foszfor
    3197 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1391 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    794 micro
  • Kolin:
    889 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1358 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1078 micro
Összesen 6428 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 402 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tölteléket készítjük el. Az összes hozzávalót egy lábosban megfőzünk. (Először csak 1,5 dl tejet tettem bele, de mivel túl sűrűnek találtam, hozzáadtam a többit is.) Amíg a tésztát gyúrjuk, pihentetjük, a töltelék is kihűl.
  2. Ezalatt a lisztet, a sütőport, a sót, és az édesítőt egy tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a kis darabokra vágott hideg vajjal. Hozzáadjuk a tejfölt, az élesztőt és a tojások sárgáját, és gyorsan összegyúrjuk. (Ilyenkor, ha nem áll össze, lehet bele tenni még egy kis tejfölt.) Letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk pihenni 1/2 órát.
  3. Ezután kis darabkákat csippentünk le a tésztából, igyekezve, hogy egyformák legyenek, és oválisra nyújtjuk őket, a széleiket körbekenjük tojásfehérjével. A tölteléket egy csíkban rákenjük, feltekerjük, kicsit meghajlítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket úgy, hogy alulra kerüljön az a rész, ahol összeér a tészta. Tojássárgájával lekenjük a kifliket, és jó fél óráig letakaratlanul hagyjuk száradni. Amikor már száraz, lekenjük tojásfehérjével, és ezzel is hagyjuk megszáradni. (A recept szerint ekkor hűvös helyre kellett volna tenni, de a lakásomban hűvös helyet nem találtam. Lehet, hogy ezért nem lett elég márványos.)
  4. A kiflik oldalát egy vékony hústűvel megszurkáljuk, hogy ne repedjenek szét, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 38577
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Diós pozsonyi kifli
cukroskata 25 recept

A Pozsonyi Piknik-re készítettem ezt a pozsonyi kiflit.

Hozzászólások (15)

Törölt felhasználó

Pont az ilyen kinézet? pozsonyi kifliért vagyok oda, biztos nagyon finom!

Törölt felhasználó

Kedves Cukroskata! Öt deka édesít? az mennyi cukornak felel meg, hogy számoljak vele? Üdv: Mrs Smith

cukroskata

Landamánia, köszönöm szépen :-) Szurosp, cukroból kb ugyannyi kell, mint az édesít?b?l. Ha nagyon édesen szeretitek, akkor lehet kicsit több.

Törölt felhasználó

Köszi! üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Mennyi ideig kell sütni? Köszi el?re is!

cukroskata

Kedves Shoelace , én 40 percig sütöttem, de minden süt? más. Amikor látod, hogy szép aranybarnára sült, akkor kész van :-)

mattersdorferne

Kedves Cukros Kata! Ez az általad írt 5 dkg édesít? kimérve rengetegnek t?nik. Nem tudnád nekem inkább azt megírni, hogy ez mennyi ev?kanál? Más receptekben is a leírt 5 dkg mennyiséget édesít?b?l soknak találtam és meg sem mertem csinálni a sütiket. Teljesen tanácstalan vagyok az édesít? mennyiségét illet?en. Nagyon megköszönném ha tudnál nekem segíteni. Györgyi

cukroskata

Kedves Mattersdorferne! Ha sokallod, tegyél bele kevesebbet, és kóstold meg, majd meglátod, hogy megfelel-e az ízlésednek. 1 csapott ev?kanál szorbit 10 gr.

Törölt felhasználó

Annyi lenne a kérdésem , hogy a tésztája egy egyszer? beigli tészta ? Köszönöm :)

Törölt felhasználó

Sziasztok... 50dkg diohoz 3 dkg édesitö??? inkább 30 dkg nem???

cukroskata

Kedves Alfaniki, én nem teszek hozzá többet, mert a narancslekvár is édes, de ez ízlés kérdése. Kóstold meg, és tegyél még hozzá, ha nem elég édes. :-) Kedves koncz159159, igen ez egy egyszer? beigli tészta.

Törölt felhasználó

Megsütöttem kiváló lett :))) 15dkg édesitövel.. szép,márványosak lettek a kiflik és nagyon finom,a naracslekvár jól kihozza a dió ízét:) szuper recept ,köszi

cukroskata

nagyon örülök Alfaniki :-)

Törölt felhasználó

Lehet e mas lekvarral csinalni mint naracs? Nekem a barack a mindenem es nem rajongok a narancsert, de mivel meg sosem probaltam ezt a sutit ezert muszaj rakerdeznem. Kszi a valaszt elore is!! Szandra

cukroskata

Kedves Sandradeak! Az eredeti receptben baracklekvár van, úgyhogy nyugodtan csináld azzal. Majd írd meg, hogy sikerült. Üdv: Kata

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.