Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kifli szilvalekvárral töltve

Kifli szilvalekvárral töltve
Kifli szilvalekvárral töltve
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden családnak van kedvenc aprósüti receptje, a miénk ez. A tésztája finom, omlós (ahogy anyukám mondaná "majd' elrepül"), egyáltalán nem száraz, és extra pikáns a cukor nélküli házi szilvalekvártól. Nem tartozik a leggyorsabb sütik közé, mert a kifliket egyenként kell megtölteni és feltekerni, de nem igényel különösebb gyakorlatot az elkészítése. Garantált siker minden évszakban. A blogon fázisfotók illusztrálják a receptet, itt.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Bármikor, bármihez. Tölthető diós vagy mákos töltelékkel is (bár szerintem ezek a töltelékek szárazak), de a legfinomabb házi szilvalekvárral! Málnalekvárral kevert gesztenyével is töltöttem már, úgy is finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat (liszt+margarin+tejföl+5 tojássárgája+1 ek ecet) deszkán jól összedolgozzuk, és egy cipót formázunk belőle. (Viszonylag lágy tésztát fogunk kapni, ezért majd érdemes a deszkát lisztezni, hogy a tészta le ne ragadjon.)
  2. A cipót osszuk 6 egyenlő részre, és formázzunk belőlük kis cipókat! A kis cipókat – egyesével – nyújtsuk ki 2 mm vastagra, majd kenjük le a tésztát olvasztott, de nem meleg zsírral, és tekerjük fel a tésztát rúd alakúra. Fedjük le folpackkal, és tegyük min. 2 órára (de az sem baj, ha egy egész éjszakára) a hűtőbe! A pihentetési idő lejárta után jöhet a kiflik töltése és formázása, de egyszerre csak egy rudat vegyünk ki a hűtőből.
  3. A rudat 2-3 cm széles darabokra szeleteljük fel. (Egy rúdból kb. 10-12 kis szelet lesz majd.)
  4. A kis szeleteket fordítsuk vágással lefelé, majd a nyújtsuk ki őket vékonyra (2 mm vastagságúra). A kinyújtott körökre halmozzunk házi szilvalekvárt, majd tekerjük fel, és formázzuk kifli alakúra.
  5. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokos, előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, meghintjük porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 598
elküldve: 9
receptkönyvben: 281
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

wannabe chef

Mióta szakács: 2012.01.17.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Kiskifli, töltött kiflik, szilvalekváros kiflik, édes kiflik szilvalekvárral töltve

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bezsu17
bezsu17 Mon, 2014-03-24 12:42

Kipróbáltam,nagyon könnyű és leveles lett a tésztája. Idő hiányában csak 2 órát pihent a hűtőben,de így is nagyon finom lett.Egy-kettőre elfogyott. Köszi a receptet,mentettem. :)

wannabe chef
wannabe chef / wannabe chef Mon, 2014-03-24 19:07

bezsu17, koszi az ertekes informaciot! A pihentetes -szerintem- csak azert kell, hogy lehuljon es megkemenyedjen a teszta, mert ugy konnyebb vele banni. Orulok, hogy izlik!

witch
witch / witch Wed, 2013-12-11 16:28

Amikor megkostoltam a kiflit, olyan merges lettem, mert lattam, hogy a blogodon mar ott van 2 eve es ide meg csak most jutott el ez a finomsag! :o) Hat ez nem fair, hehe.
Szoval tenyleg nagyon finom, erdemes pepecselni vele. Az enyem nem lett ilyen szep piros, de hat ahany suto, annyifele a vegeredmeny. Koszi a receptet!
udv:witch

wannabe chef
wannabe chef / wannabe chef Thu, 2013-12-12 15:03

witch, már kezdtem megijedni hogy nagyon rosszul sikerült, azért lettél mérges!!!! :) Hát igen, ez is és több, más recept if fent vana blogon, ide nem nagyon marad időm töltögetni! Ha kicsit tovább sütöd, biztos piros lesz a te kiflid is! :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-12-04 09:35

Csatlakozom az előttem szólókhoz, kiket nagyon kedvelek és hasonló az ízlésünk. Nagyon jó a recept, biztosan elkészítem ezt a jó kis házias édességet.
Köszönöm a receptet. Üdv: Évi néni

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2013-12-04 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.12.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2013-12-04 23:25

Mar be van tervezve! Es raadasul van itthon hazi (cukormentes) szilvalekvar is! Igazi regi idöket idezö süti. Üdvözöllek szeretettel: Marti

lilcsi56
lilcsi56 Tue, 2013-12-03 16:45

Nagyon guszta,reggel irány a piac,házi szilvalekvárért! :)

wannabe chef
wannabe chef / wannabe chef Wed, 2013-12-04 23:32

lilcsi56, kíváncsi leszek mi lesz róla a véleményed! A receptben rosszul szerepel, nem 10 ek szilvalekvár kell hozzá, hanem egy egész nagy üveggel (én legalábbis azt szeretem, ha jól meg van töltve)!

witch
witch / witch Tue, 2013-12-03 15:09

Nahat, ilyen gyonyoru kifliket eletemben nem lattam!
Es pont attol tokeletes, hogy nem perfect a kinezete.

witch
witch / witch Thu, 2013-12-05 01:35

Azta, Te nagyon jo elado is vagy! :o) Hat, a hokifli sem szaraz am, en
peldaul bekenem az egesz tesztat es ugy tekerem fel.

wannabe chef
wannabe chef / wannabe chef Thu, 2013-12-05 07:06

Akkor biztos nem száraz, viszont amiket én eddig ettem, nekem mind szárazak voltak (összehasonlítva ezzel a kiflivel).

397
finomliszt 45 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 1.5 dl
tojássárgája 5 db
ecet 1 ek
mangalica zsír 3 ek
szilvalekvár 10 ek