Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás nudli zöldfűszeres szósszal

Burgonyás nudli zöldfűszeres szósszal
Burgonyás nudli zöldfűszeres szósszal
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, ízben remekül harmonizáló étel. Próbáljátok ki Ti is!

hozzávalók / 4 adag

Nudli

Szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Nudli

  1. A krumplit hámozzuk, felkockázzuk, majd vízben puhára főzzük.
  2. Miután a krumpli kihűlt, összetörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a többi hozzávalót is. Puha, de jól formázható, csak kissé ragacsos tésztát kapunk.
  3. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, majd apró (kb. 2x1,5 cm-es) téglalapokat vágunk ki belőle.
  4. Egy edényben sós vizet forralunk, majd beletesszük főni a nudlikat. Nem kell aggódni, mert nem ragadnak össze, csak néha kell megkavarni.
  5. Kb. 6-7 percig főzzük, majd leszűrjük, és egy kis olajjal összekeverjük, hogy később se ragadjon.

Szósz

  1. A szószhoz apróra vágunk friss petrezselymet és kaprot, valamint 2-3 gerezd fokhagymát.
  2. Olajon megpároljuk, majd felöntjük 3 ek tejföl, 2 ek liszt, 1 tojás, só, bors és fél liter víz keverékével.
  3. Addig kevergetjük, amíg a szósz be nem sűrűsödik.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 108
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sós nudli, nudli fűszeres öntettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

965
burgonya 1 kg
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
margarin 10 dkg
tej 1 dl
1 csipet
napraforgó olaj 2 ek
petrezselyem 2 csokor
kapor 1 csokor
fokhagyma 3 gerezd
tejföl 3 ek
finomliszt 2 evőkanál
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 5 dl