Nosalty Logó

Hagymás-baconös nudli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A nudlihoz

A feltéthez

Összesen 553 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A nudlihoz

A feltéthez

Összesen 2211 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A nudlihoz

A feltéthez

Összesen 174 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 553 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3073.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    955 mg
  • Nátrium
    1612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 2211 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 174 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A nudlihoz

A feltéthez

Elkészítés

A nudlihoz

  1. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és bő, sós vízben puhára főzzük.
  2. Leszűrjük, összetörjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
  3. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet több részletben, sózzuk, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
  4. Lisztezett munkafelületen ujjnyi szélességű csíkokat vágunk belőle, majd a csíkokat is ujjnyi hosszúságú nudlikra vágjuk.
  5. Lobogó, sós vízben kifőzzük, majd félretesszük.

A feltéthez

  1. A vajat egy nagyobb, széles serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a nudlikat, és nagy lángon kissé lepirítjuk.
  2. Egy másik serpenyőben zsírjára pirítjuk a felkockázott bacont, majd szűrőlapáttal kiemeljük.
  3. A visszamaradt zsíron lassan, kis lángon, folyamatosan kevergetve 10-15 perc alatt aranybarnára karamellizáljuk a vékony csíkokra vágott hagymát (ha felszívná az összes zsírt, tegyünk alá 2-3 ek. olívaolajat).
  4. Ha kész, a baconnel együtt a nudlira kaparjuk, összeforgatjuk, ha szükséges, még egyszer összemelegítjük, sózzuk, borsozzuk, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 23105
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 25.

Ajánló

Egy kis tejfölkorona nagyon jól áll neki.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A dödölle alapján készítettük ezt a sós nudlit - sok-sok hagymával és baconnel igazi régimódi, laktató csemege!

Hozzászólások

Aniikó

Nagyon finom, megf?zzük még párszor :)

Hozzávalók

A nudlihoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.