r
Nosalty Logó

Hagymás-baconös nudli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Hagymás-baconös nudli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A nudlihoz

A feltéthez

Összesen 553 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A nudlihoz

A feltéthez

Összesen 2211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A nudlihoz

A feltéthez

Összesen 174 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 553 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3073.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    955 mg
  • Nátrium
    1612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 2211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 174 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A nudlihoz

A feltéthez

Elkészítés

A nudlihoz

  1. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és bő, sós vízben puhára főzzük.
  2. Leszűrjük, összetörjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
  3. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet több részletben, sózzuk, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
  4. Lisztezett munkafelületen ujjnyi szélességű csíkokat vágunk belőle, majd a csíkokat is ujjnyi hosszúságú nudlikra vágjuk.
  5. Lobogó, sós vízben kifőzzük, majd félretesszük.

A feltéthez

  1. A vajat egy nagyobb, széles serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a nudlikat, és nagy lángon kissé lepirítjuk.
  2. Egy másik serpenyőben zsírjára pirítjuk a felkockázott bacont, majd szűrőlapáttal kiemeljük.
  3. A visszamaradt zsíron lassan, kis lángon, folyamatosan kevergetve 10-15 perc alatt aranybarnára karamellizáljuk a vékony csíkokra vágott hagymát (ha felszívná az összes zsírt, tegyünk alá 2-3 ek. olívaolajat).
  4. Ha kész, a baconnel együtt a nudlira kaparjuk, összeforgatjuk, ha szükséges, még egyszer összemelegítjük, sózzuk, borsozzuk, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 382
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 31523
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 25.

Ajánló

Egy kis tejfölkorona nagyon jól áll neki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A dödölle alapján készítettük ezt a sós nudlit - sok-sok hagymával és baconnel igazi régimódi, laktató csemege!

Hozzávalók

A nudlihoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!