r
Nosalty Logó

Diós-mákos-édesburgonyás babka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Diós-mákos-édesburgonyás babka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Szirup

Összesen 1232 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Szirup

Összesen 4923 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Szirup

Összesen 280 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2136.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2302 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 1232 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    227.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8546.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    2913 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    899 mg
  • Foszfor
    2513 mg
  • Nátrium
    1952 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618.4 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    599 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    9209 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 4923 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 280 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Szirup

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt 1 dl tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk, a lisztet dagasztótálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, a porcukrot és az előzőleg megfőzött és áttört, kihűlt édesburgonyát, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a tojást és annyi tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ezután alaposan kidagasztjuk, majd 30 percig kelesztjük.
  2. A tésztát kétfelé osztjuk, kb. 30 * 40 cm - es nagyságúra kinyújtjuk, majd elkenjük rajta a kihűlt diót és a hosszabbik oldal mentén feltekerjük. Így teszünk a máktöltelékes tésztával is.
  3. Mindkét rudat egy éles késsel középen kettévágjuk és 4 - es fonással összefonjuk úgy, hogy a vágott rész mindig felülre essen. A végeket a tészta alá hajtjuk, sütőpapírral bélelt formába helyezzük, majd 40 percig kelesztjük és 180 °C - ra melegített sütőben, kb. 35 - 40 perc alatt megsütjük.

Töltelék

  1. A töltelékhez a dióhoz fahéjat, a mákhoz ciromhéjat keverünk, majd leforrázzuk a cukrokkal felforralt tejjel. Ezután hozzákeverjük a lekvárt.

Szirup

  1. A sziruphoz a hozzávalókat összeforraljuk, majd langyosra hűtjük és a sütőből kivett kalácsot még forrón meglocsoljuk vele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 473
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 10.

Receptkategóriák

Diós-mákos-édesburgonyás babka
Judit69 176 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Szirup

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!