Diós-mákos-édesburgonyás babka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
113g finomliszt410 kcal
-
38g édesburgonya23 kcal
-
1g só0 kcal
-
6 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
-
50g tej28 kcal
Töltelék
-
38g dió245 kcal
-
38g mák197 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g tej28 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
10 kcal
-
10g lekvár/ dzsem28 kcal
Szirup
Összesen
1232
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
450g finomliszt1638 kcal
-
150g édesburgonya93 kcal
-
4g só0 kcal
-
23 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
200g tej112 kcal
Töltelék
-
150g dió981 kcal
-
150g mák788 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
200g tej112 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g lekvár/ dzsem111 kcal
Szirup
Összesen
4923
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
25.8g finomliszt94 kcal
-
8.6g édesburgonya5 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
2.9g napraforgó olaj25 kcal
-
11.5g tej6 kcal
Töltelék
-
8.6g dió56 kcal
-
8.6g mák45 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
11.5g tej6 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
2.3g lekvár/ dzsem6 kcal
Szirup
Összesen
280
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 57 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2136.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 728 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 628 mg
-
Nátrium 488 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.6 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 85.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 2302 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
1232
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 119.3 g
Zsír
-
Összesen 227.9 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 135 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8546.4 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 2913 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 899 mg
-
Foszfor 2513 mg
-
Nátrium 1952 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 618.4 g
-
Cukor 191 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 343.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 845 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 599 micro
-
Kolin: 283 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 9209 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 345 micro
Összesen
4923
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 490.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 529 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
45 dkg finomliszt
-
1 kk só
-
7 g instant élesztő
-
1 db tojás
-
50 ml napraforgó olaj
Töltelék
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 tk fahéj
-
2 dl tej
-
3 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Szirup
Elkészítés
Tészta
- Az élesztőt 1 dl tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk, a lisztet dagasztótálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, a porcukrot és az előzőleg megfőzött és áttört, kihűlt édesburgonyát, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a tojást és annyi tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ezután alaposan kidagasztjuk, majd 30 percig kelesztjük.
- A tésztát kétfelé osztjuk, kb. 30 * 40 cm - es nagyságúra kinyújtjuk, majd elkenjük rajta a kihűlt diót és a hosszabbik oldal mentén feltekerjük. Így teszünk a máktöltelékes tésztával is.
- Mindkét rudat egy éles késsel középen kettévágjuk és 4 - es fonással összefonjuk úgy, hogy a vágott rész mindig felülre essen. A végeket a tészta alá hajtjuk, sütőpapírral bélelt formába helyezzük, majd 40 percig kelesztjük és 180 °C - ra melegített sütőben, kb. 35 - 40 perc alatt megsütjük.
Töltelék
- A töltelékhez a dióhoz fahéjat, a mákhoz ciromhéjat keverünk, majd leforrázzuk a cukrokkal felforralt tejjel. Ezután hozzákeverjük a lekvárt.
Szirup
- A sziruphoz a hozzávalókat összeforraljuk, majd langyosra hűtjük és a sütőből kivett kalácsot még forrón meglocsoljuk vele.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1588
- Feltöltés dátuma: 2023. május 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Judit69
194 recept