r
Nosalty Logó

Diós-mákos-édesburgonyás babka

Judit69
Diós-mákos-édesburgonyás babka
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Szirup

1232
Kalória
29.8g
Fehérje
154.6g
Szénhidrát
57g
Zsír
85.8g
Víz
45g
Koleszterin
14.4g
Élelmi rost
47.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Szirup

Összesen 1232 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Szirup

Összesen 4923 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Szirup

Összesen 280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2136.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2302 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 1232 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    227.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8546.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    2913 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    899 mg
  • Foszfor
    2513 mg
  • Nátrium
    1952 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    618.4 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    343.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    599 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    9209 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 4923 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt 1 dl tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk, a lisztet dagasztótálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, a porcukrot és az előzőleg megfőzött és áttört, kihűlt édesburgonyát, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a tojást és annyi tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ezután alaposan kidagasztjuk, majd 30 percig kelesztjük.
  2. A tésztát kétfelé osztjuk, kb. 30 * 40 cm - es nagyságúra kinyújtjuk, majd elkenjük rajta a kihűlt diót és a hosszabbik oldal mentén feltekerjük. Így teszünk a máktöltelékes tésztával is.
  3. Mindkét rudat egy éles késsel középen kettévágjuk és 4 - es fonással összefonjuk úgy, hogy a vágott rész mindig felülre essen. A végeket a tészta alá hajtjuk, sütőpapírral bélelt formába helyezzük, majd 40 percig kelesztjük és 180 °C - ra melegített sütőben, kb. 35 - 40 perc alatt megsütjük.

Töltelék

  1. A töltelékhez a dióhoz fahéjat, a mákhoz ciromhéjat keverünk, majd leforrázzuk a cukrokkal felforralt tejjel. Ezután hozzákeverjük a lekvárt.

Szirup

  1. A sziruphoz a hozzávalókat összeforraljuk, majd langyosra hűtjük és a sütőből kivett kalácsot még forrón meglocsoljuk vele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...