r
Nosalty Logó

Omlós mazsolás kalács

NS
Omlós mazsolás kalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

711
Kalória
17.7g
Fehérje
123.2g
Szénhidrát
15.4g
Zsír
25.2g
Víz
108.5g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
25.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 711 kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2845 kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 711 kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3321.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    1723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    492.9 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    532 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 2845 kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 295 kcal

Elkészítés

  1. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk, hogy ducira hízzanak.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
  3. A kenyérsütő gépbe beletesszük a tojássárgákat, a felfutott élesztőt a tejjel, a puha margarint, majd az összes többi száraz hozzávalót és a lecsöpögtetett mazsolát is.
  4. Beindítjuk a gépet dagasztós, kelesztős programon. Kenyérsütő gép hiányában alaposan ki kell dagasztani, majd meleg helyen duplájára keleszteni.
  5. Mikor megkelt, 3 részre osztjuk, hosszú fonatokat nyújtunk belőlük, esetleg egy fonatba belegyúrhatjuk a keserű kakaóport is, majd a 3 fonatot összefonjuk. Tojással a tetejét lekenjük, és még egyszer kelesztjük.
  6. A sütőt előmelegítjük, majd megsütjük benne a kalácsot.
  7. Kb. a 35. percben a tetejét cukros tejjel átkenjük, ezután sütjük készre, így omlós lesz a kalács.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C

Húsvéti kalácsként szoktam leginkább megsütni, de téli estéken is előszeretettel elfogy egy bögre kakaó mellett.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek