r
Nosalty Logó

Diós-mákos batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csiki Piroska
Diós-mákos batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 761 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 4564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 438 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 761 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    314.5 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4651.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1771 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    1611 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 4564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 438 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A darált diót leforrázzuk a cukros tejjel, belekavarjuk a többi hozzávalót, és kihűtjük. Ugyanígy járunk el a darált mákkal is.
  2. A lisztet egy tálba tesszük, ráreszeljük a vajat, hozzáöntjük az ecetes vizet, a késhegynyi sót, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha még ragad, lisztezett kézzel gombócot formálunk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, ha szükséges a nyújtófát is meglisztezzük. A lehető legvékonyabbra nyújtjuk, majd felcsavarjuk, mint a bejglit, és legalább 1 órára hidegre tesszük.
  3. A rudat félbevágjuk, majd kinyújtjuk 2-3 mm vastagra. Derelyevágóval 7-8 cm-es négyzeteket vágunk, mindegyik közepébe teszünk a kihűlt diótöltelékből, majd átlósan összecsippentjük a tésztát, és papírkapszlikba, majd tepsibe rakjuk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük (180 fok, kb.15 perc).
  5. Amíg sül a tészta kinyújtjuk a másik fél tésztát, ugyanúgy járunk el, mint az előbbivel, és megtöltjük a máktöltelékkel, majd ezt is megsütjük.
  6. Vaníliás porcukorral gazdagon megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10909
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-mákos batyu
Csiki Piroska 230 recept

Az ecetes kifli receptemet dolgoztam át, mert a családom szereti a diós-mákos süteményeket. Akár kifli formában is készíthetjük. Nem szabad túlsütni, mert csak akkor lesz finom, leveles a batyunk.

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek