Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mákos batyu

Diós-mákos batyu
Diós-mákos batyu
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ecetes kifli receptemet dolgoztam át, mert a családom szereti a diós-mákos süteményeket. Akár kifli formában is készíthetjük. Nem szabad túlsütni, mert csak akkor lesz finom, leveles a batyunk.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált diót leforrázzuk a cukros tejjel, belekavarjuk a többi hozzávalót, és kihűtjük. Ugyanígy járunk el a darált mákkal is.
  2. A lisztet egy tálba tesszük, ráreszeljük a vajat, hozzáöntjük az ecetes vizet, a késhegynyi sót, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha még ragad, lisztezett kézzel gombócot formálunk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, ha szükséges a nyújtófát is meglisztezzük. A lehető legvékonyabbra nyújtjuk, majd felcsavarjuk, mint a bejglit, és legalább 1 órára hidegre tesszük.
  3. A rudat félbevágjuk, majd kinyújtjuk 2-3 mm vastagra. Derelyevágóval 7-8 cm-es négyzeteket vágunk, mindegyik közepébe teszünk a kihűlt diótöltelékből, majd átlósan összecsippentjük a tésztát, és papírkapszlikba, majd tepsibe rakjuk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük (180 fok, kb.15 perc).
  5. Amíg sül a tészta kinyújtjuk a másik fél tésztát, ugyanúgy járunk el, mint az előbbivel, és megtöltjük a máktöltelékkel, majd ezt is megsütjük.
  6. Vaníliás porcukorral gazdagon megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 953
elküldve: 0
receptkönyvben: 82
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
225 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diótöltelékes batyu, máktöltelékes batyu, édes batyuk diós és mákos töltelékkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

761
finomliszt 30 dkg
vaj 25 dkg
ecet 1 ek
víz 6 evőkanál
1 késhegynyi
dió 10 dkg
tej 5 ek
porcukor 3 dkg
citromlé 1 teáskanál
citromhéj 1 kk
vanília 0 ízlés szerint
sárgabaracklekvár 2 ek
mák 10 dkg
tej 5 ek
porcukor 3 dkg
citromlé 1 teáskanál
citromhéj 1 teáskanál
vanília 0 ízlés szerint
sárgabaracklekvár 2 teáskanál
porcukor 2 ek