r
Nosalty Logó

Jégkrém szelet

SKAndi
Jégkrém szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A csokimázhoz:

642
Kalória
8.8g
Fehérje
62.1g
Szénhidrát
41.6g
Zsír
29.9g
Víz
129.4g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
48.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A csokimázhoz:

Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A csokimázhoz:

Összesen 7686 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A csokimázhoz:

Összesen 385 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106 g

Zsír

  • Összesen
    499.7 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    1553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4260.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    688 mg
  • Foszfor
    1952 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    744.8 g
  • Cukor
    586 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    359.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2444 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2400 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    536 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1301 micro
Összesen 7686 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 385 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. A diót ledaráljuk. A tojásokat szétválasztjuk. Az egyik tálba rakjuk a tojássárgáját, egy másik tálban pedig felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá.
  2. A 30 dkg porcukrot kikeverjük a 4 db tojássárgájával és a 6 ek. hideg vízzel. Hozzáadjuk a 10 dkg finomlisztet, a késhegynyi szódabikarbónát, majd a 20 dkg darált diót és a keményre felvert tojáshabot.
  3. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

A krémhez:

  1. A 2,5 dl tejet beleöntjük egy edénybe. Hozzákeverjük a 3 ek. finomlisztet és a 2 csomag vaníliás cukrot, majd egynemű krémmé főzzük, és hagyjuk kihűlni.
  2. Egy tálban a 25 dkg vajat, a 20 dkg porcukrot és a tojást habosra keverjük, és a kihűlt krémhez adjuk. Végül a 10 dkg darált diót is hozzáadjuk.
  3. A kész krémet a tészta tetejére kenjük.

A csokimázhoz:

  1. A 10 dkg csokoládét és az 5 dkg vajat gőz felett felolvasztjuk. Elkenjük a sütemény tetején. Tálalásig a hűtőben tartjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x4

Békebeli recept. Még a nagymamám idejéből való. Sokat sütötte nekünk. A krémből kihagyhatjuk a diót, vagy csökkenthetjük a mennyiséget.

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...