Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dió-dió hátán süti

Dió-dió hátán süti
Dió-dió hátán süti
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunkból származó recept, mely igen gazdagon diós! Nálunk nagyon kedvelt, könnyű süti, melynek az elkészítése is elég könnyű :-).

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Finom félszáraz, fehér desszertbor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a darált diót.
  2. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A tojásfehérjéket pedig kemény habbá felverjük.
  3. A cukros masszához apránként, felváltva belekeverjük a lisztet és a felvert habot.
  4. Közepes méretű, kipapírozott tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Közben elkészítjük a krémet. A tejben csomómentesre elkeverjük a lisztet, felfőzzük, és kihűtjük.
  6. A 200 g porcukrot habosra keverjük a 200 g vajjal, a vaníliás cukorral, a darált dióval, majd legvégül beleöntjük a rumot is.
  7. Összekeverjük a kihűlt, tejes krémmel.
  8. Rákenjük a diós krémet a kihűlt tésztára. 
  9. A csokit megolvasztjuk, és a krémre csorgatjuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 29 131
elküldve: 7
receptkönyvben: 534
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós süti, diókrémes sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dotti
Dotti Sat, 2012-07-07 21:24

Szia..Nagyon jól néz ki a sütid..Már kézen állok az elkészítésére..) Csak annyi lenne a kérdésem,hogy használhatok-e rumaromát a rum helyett? És azt milyen mennyiségben? Köszi a válasz..Üdv

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2012-07-10 08:32

Kedves Dotti!
Bocsánat, hogy ilyen későn válaszolok, de nem tudtam előbb!

Természetesen használhatsz aromát is, csak azzal nagyon kell vigyázni, mert tömény. Abból néhány csepp is elég. Milyen mennyiségben? kb. 5-6 csepp, megkóstolod, ha nem érződik, akkor még néhány csepp.
Remélem ízleni fog a süti! Kíváncsi vagyok!

Üdv: Vici

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2011-08-17 15:45

Kedves Vicikó!
Tiéd lett 2011. augusztus 16. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

petrezselyem
petrezselyem Tue, 2011-08-16 17:21

Vicikó!
Nagyon örülök a receptednek,el is mentettem,hamarosan sort kerítek rá.Imádom a diós sütiket,és hát amint látom,ebben nincs hiány dióból.Köszike!:)

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2011-08-16 20:20

Szia petrezselyem! Szívesen!!! Én is örülök, hogy felkeltette az érdeklődésedet a receptem! Remélem ízleni fog majd! Jó sütést- főzést Neked! Üdv: Vici

799
tojás 7 db
cukor 7 ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
dió 6 dkg
tej 7.5 dl
finomliszt 7 evőkanál
porcukor 200 g
vaj 200 g
dió 200 g
vaníliás cukor 1 csomag
rum 0.5 dl
étcsokoládé 100 g