r
Nosalty Logó

Dió-dió hátán süti

Vicikó
Dió-dió hátán süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

799
Kalória
16g
Fehérje
67.1g
Szénhidrát
51.5g
Zsír
44.4g
Víz
212.3g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
45.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 799 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6387 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 290 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 799 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.3 g

Zsír

  • Összesen
    411.9 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    1698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6737.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1873 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    640 mg
  • Foszfor
    2600 mg
  • Nátrium
    1387 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    536.7 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    355.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1915 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    1152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1884 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1788 micro
Összesen 6387 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 290 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a darált diót.
  2. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A tojásfehérjéket pedig kemény habbá felverjük.
  3. A cukros masszához apránként, felváltva belekeverjük a lisztet és a felvert habot.
  4. Közepes méretű, kipapírozott tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Közben elkészítjük a krémet. A tejben csomómentesre elkeverjük a lisztet, felfőzzük, és kihűtjük.
  6. A 200 g porcukrot habosra keverjük a 200 g vajjal, a vaníliás cukorral, a darált dióval, majd legvégül beleöntjük a rumot is.
  7. Összekeverjük a kihűlt, tejes krémmel.
  8. Rákenjük a diós krémet a kihűlt tésztára.
  9. A csokit megolvasztjuk, és a krémre csorgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x30

Családunkból származó recept, mely igen gazdagon diós! Nálunk nagyon kedvelt, könnyű süti, melynek az elkészítése is elég könnyű :-).

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...