Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós krémes Katicától

Diós krémes Katicától
Diós krémes Katicától
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt gyermekkorom egyik kedvenc sütije. Tényleg nagyon finom, ha megsütöm, pillanatok alatt hűlt helye van.

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Krém

Bevonat

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjéket habosra verjük a sóval, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat felváltva a cukorral, majd hozzákeverjük az olajat is.
  2. A lisztet elkeverjük a dióval, a sütőporral, és óvatosan a tojásos masszához adjuk.
  3. Egy 20×30-as tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, egyenletesen eloszlatjuk benne, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  4. A krémet egyenletesen a kihűlt tészta tetejére kenjük, majd legalább 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni, hogy megdermedjen. (Minél tovább marad, annál jobban tudjuk rajta a csokoládémázat elkenni.)
  5. A csokoládémázat a krém tetejére öntjük, egyenletesen elkenjük rajta, és ismét a hűtőbe tesszük egy bő 5 percre, majd a tetejét egy kés hátával megmintázhatjuk, de hagyhatjuk simán is. Mehet vissza a hűtőbe teljes dermedésig.
  6. Tetszés szerinti szeletekre vagy kockákra vágva szervírozzuk.

Krém

  1. A krémhez a diót leforrázzuk a tejjel, és hagyjuk kihűlni.
  2. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a rummal, és a diós krémhez adjuk.

Bevonat

  1. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 × 30 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 923
elküldve: 6
receptkönyvben: 108
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós krémes, diókrémes süti, diókrémes csokimázas szelet

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fekete kökörcsin
Fekete kökörcsin Sun, 2017-07-09 09:13

Kedves Katica! A sütit gyorsan kellett (volna) az unokámnak elszállítani, mert a család el akart otthonról utazni. Ezért nem ült a frizsiderben, szinte még melegen próbáltam szeletelni. Tehát én voltam a hibás, mert nem hagytam rendesen megdermedni. (A tepsiben való szállítás pedig kényelmetlen lett volna.) Szerintem ez az a süti, melyet előző nap is el lehet készíteni, sőt 1-2 nap után még finomabb lesz, összeérnek az ízek, a rumot is intenzívebben lehet érezni benne. A pórul járt felvágott szeleteket a frizsibe téve a nem tökéletes alakú süti pár óra múlva már megfogható állapotba jutott, megtartotta addigi alakját, a krém is szilárd lett! Nagyon-nagyon finom és könnyű elkészíteni. A csoki öntet nekem 3 evőkanál olajjal vált be. A tepsit döntögetve mindenhová eljutott és jó kemény bevonatot adott. Sokszor fogom még készíteni és legközelebb hagyom eleget hűlni!!! Köszönöm ezt a receptet és hasznos tanácsaidat!

Fekete kökörcsin
Fekete kökörcsin Thu, 2017-07-06 17:23

Katica, köszönöm gyors válaszodat! Nagyon finom volt a sütid íze, ma reggel elkészítettem. Egy baj volt csak vele: sajnos nem állt meg rendesen a talpán: gyakorlatilag kanállal kellett enni. Az alja a sütőpapírhoz ragadt és a tölteléknek nem volt tartása. Nekem hígnak tűnt. Felszeletelni sem lehetett, annyira egymáshoz ragadtak és -dőltek. Kinyomtattam és mindent a recept szerint csináltam! Igaz, nincs alul-felül sütésű sütőm csak a régi gáz sütő. De ezt tudva tovább sütöttem, mint ahogyan írtad. De nagyon jóízű volt kanalazva is, csak nem nagyon tudtam belőle ajándékozni.

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Sun, 2017-07-09 08:14

Kedves Fekete kökörcsin! Igazán sajnálom, hogy így jártál. Talán én voltam a figyelmetlen, hogy nem írtam oda, hogy a süti alól a papírt csak teljes kihűlés után távolítsuk el, és nagyon óvatosan.

A krémnél pedig szintén a teljes kihűlés a domináló. Ha legközelebb készíted ( ?!? ), akkor inkább egy kanál tejjel kevesebbel forrázd a diót le.

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Thu, 2017-07-06 07:52

Igen, csak 5 dkg kell, mert a többit a dió adja. Így egy könnyű, laza tészta az eredmény.

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Tue, 2016-02-09 18:54

Igazán örülök, hogy ízlik...nálunk is mindenki kedvence...csak egy a baj vele, hogy pillanatok alatt elfogy...:)

szuszi
Jolán / szuszi Tue, 2016-02-09 15:52

Szenzációsan finom ez a süti...elkészítettem. Nem sok macera....egy szuper finomságért! Köszönöm, hogy feltettek...:-)

471
tojás 3 db
1 csipet
cukor 15 dkg
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
dió 5 dkg
dió 16 dkg
tej 8 ek
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
rum 0.5 dl
vaj 15 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek