Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-csokis kocka Nikóka konyhájából

Diós-csokis kocka Nikóka konyhájából
Diós-csokis kocka Nikóka konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagy kedvenc lett a családban, nemrég bukkantam rá a receptre, kissé változtattam rajta, és finom kis süti lett belőle. Nemrég vendégségbe mentünk, és oda is ezt készítettem el.

hozzávalók / 10 adag

Tésztához

Tetejére

ajánlat

Lehet úgy is készíteni, hogy a diót nem pörköljük meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A diót megpörköljük, majd ha kihűlt, a felét ledaráljuk, a felét pedig durvára törjük. A csokit megolvasztjuk.
  2. A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, ezután az olvasztott csokit, ami már langyosra hűlt.
  3. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a dióval összekeverjük, így adjuk hozzá a tojássárgás masszához. Végül belekeverjük a fehérjehabot is.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. 170 fokon légkeveréses sütőben 30 perc alatt.
  5. A sütőből kivéve még forrón megkenjük a baracklekvárral.

Tetejére

  1. Ha kihűlt, bevonjuk az olajjal megolvasztott csokival. Felszeleteljük, és szeletenként díszítjük fél dióval.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 218
elküldve: 2
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

pörkölt diós csokikocka, csokis kocka, diós csokikocka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

816
finomliszt 10 dkg
tortabevonó 20 dkg
dió 25 dkg
tojás 6 db
porcukor 10 dkg
cukor 10 dkg
margarin 25 dkg
fahéj 1 kávéskanál
sütőpor 6 g
sárgabaracklekvár 15 dkg
tortabevonó 15 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
dió 7 dkg