r
Nosalty Logó

Bakacsók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Bakacsók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 878 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 365 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 878 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    362.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    153 g
  • Koleszterin
    1300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3637.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    1508 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.5 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2591 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    1136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2459 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1721 micro
Összesen 5261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat a cukorral és vízzel jól elkeverjük, hozzáadjuk a diót, a szódabikarbónával elkevert lisztet.
  2. Keményre verjük a tojások fehérjét és lazán beleforgatjuk a masszába.
  3. Kikent, lisztezett tepsibe simítjuk.
  4. Tűpróbáig sütjük.
  5. A krémhez a margarint (vajat) a porcukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgával jól kikeverjük. Belecsorgatjuk az egy adag kifőtt feketekávét (hidegen).
  6. Rákenjük a kihűlt tészta tetejére. Megszórjuk a rumba áztatott mazsolával, és reszelt csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 45365
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 30.

Ajánló

A + 1 tojás fehérjét is beletehetitek a tojáshabba, én kifelejtettem. A piskótája olyan magas lett, mint az eredeti képen, de a krém nekem fele vastagságú lett, ezért elneveztem "Bakapuszinak".

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bakacsók
Olaszné Anci 191 recept

Egy Gaszro-újságban találtam ezt a receptet és meg kell mondjam, hogy a szellemes neve miatt döntöttem úgy, hogy kipróbálom. Egy kicsit idegenkedtem az egy db nyers tojássárgától - ha lehet, kerülöm is az így készült recepteket - de eszembe jutott egy kis kamaszkori történet : Régen " még az őskorban " nem X  Faktor volt, hanem Ki Mit Tud, a barátnőimmel szinte naponta ettük a cukorral kikavart tojássárgákat a szép hang reményében, hogy jelentkezhessünk a műsorba énekesnőnek. Szerencsére józan felnőttek vettek körül minket, és nagyon hamar elvették a kedvünket tőle. Így sohasem tudtuk meg, hogy mennyire színesítettük volna  az akkori énekesnők táborát

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek