Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dióhabos-lekváros rolni

Dióhabos-lekváros rolni
Dióhabos-lekváros rolni
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mert szeretjük.:)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához az élesztőt, a kávéskanál porcukrot és a langyos tejet felfuttatjuk. Ha felfutott, az alapanyagokat rámérjük, majd összegyúrjuk. A tejet úgy adagoljuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
  2. A tésztát három egyforma nagyságú cipóra osztjuk, a cipókat egyenként kinyújtjuk kb. 2 mm vastagságúra. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  3. A kinyújtott tésztalapokat megkenjük baracklekvárral, majd a szélüket kissé feltekerjük, és az így elkészített rudakat tepsibe rakjuk.
  4. A töltelék alapanyagait (a tojásfehérjék kivételével) egy tálba tesszük, és összekeverjük.
  5. A négy tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a cukros diót.
  6. Az így elkészített tölteléket a rudak közepére simítjuk.
  7. A rudakat hőlégkeveréses sütőben 170 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
  8. A kész süteményt meghintjük porcukorral, felszeleteljük.

 

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 86 417
elküldve: 70
receptkönyvben: 779
elkészítve: 37/58
Facebookon megjelent: 5

szakács

erikaeger

Mióta szakács: 2012.05.24.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

habos roló, macskaszem, bagolyszem, diós-lekváros szelet

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bubek06
bubek06 Wed, 2018-09-19 21:28

Nagyon orulok, hogy megtalàltam!! Holnap megsutom, és referàlok :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2018-01-03 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.01.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Csilla2111
Csilla2111 / Csilla2111 Mon, 2015-12-21 18:09

Vegre!!! Koszonom!!! A nagymamam rengetegszer sutotte ezt a sutit, de fejbol tudta es sajnos mar nem tudom megkerdezni a receptrol, mert 3 eve nincs velunk. Nagyon finom suti, ajanlom mindenkinek.

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-02-09 22:50

Kedves erikaeger:)
Ma a Te sütidet választottam ki. Nagyon finom lett, már az ötleted alapján én is meggyszemeket tettem a szélére. Nem tudom milyen anélkül, de a savanykás meggyel - meggyzselét nem csináltam, mert ahhoz már lusta voltam:) - az édes diós-habos nagyon finom volt. Köszönöm a receptet:) Kellemes estét és jó pihenést vasárnapra, Gabi

marusko
marusko Fri, 2013-02-01 12:59

Egy nagyobb tepsire nem kéne dupla adagot készíteni ? szerintem kevés a 30 dkg liszt és a hozzávalók,mert hasonló mint egy zserbó szelet (ízre,csak másként van elkészítve külalakilag )legalább is nekem a zserbó szeletnél fél kiló liszt stb...egy tepsire való.......

erikaeger
erikaeger / erikaeger Fri, 2013-02-01 13:08

itt senki nem beszélt tepsi méretről... kb 30 szelet van belöle amint látod nem kevés a 30 deka liszt mert el van készitve.. de ha neked ettől nagyobb adagra van szükséged senki nem gátol benne hogy növeld a menniységeket :D és semmi köze ennek a zserbóhoz tehát nem tudom hogy minek emlitetted itt meg... 25 éve sütöm ezt és még sok ezer mást :D

marusko
marusko Sat, 2013-02-02 14:06

Köszi a választ és a receptet ! Ma megsütöttem !Csak az érdekelt mekkora tepsire való,mert nem mindegy.40x 32 tepsire elég lett !Dupla adagot sütöttem,egyiket mogyorósra ,másikat kókuszosra,nagyon finom lett! Dióst is ,majd megpróbálom én szeretem ,csak nálunk az a baj ,hogy unokám alergiás a dióra.

erikaeger
erikaeger / erikaeger Sat, 2013-02-02 14:08

azért nincs jelentösége hogy mekkora tepsi mert akkora méretet nyujtasz ki amekkorát akarsz tehát ő lehet hogy 2 rudat csinált de akkor vagy vastagabbra hagyta a tésztát vagy kicsit nagyobbak mint az enyém :)

fkatica
fkatica Sun, 2013-01-27 19:32

Banánnal is isteni, már többször sütőttem és mindig másként, a család ímádja.

jambor magdolna
jambor magdolna Sat, 2013-01-26 17:48

Akkor lenne macskaszem,ha szeme is volna,de itt rolninak nevezték.Pont ilyen a macskaszem,bagolyszem,csak a csavarás előtt végig rakjuk magvalt meggyel.

katica-bogár
katica-bogár Sat, 2013-01-12 18:04

Egy gyors sütit szerettem volna, erre esett a választás, mert minden volt hozzá itthon. Nekem nem lett belőle 3 rúd csak kettő és a lekvárra én cukros diót is tettem plusszba. Nagyon puha és finom lett, pillanatok alatt elfogyott! Köszönöm a receptet!

erikaeger
erikaeger / erikaeger Sat, 2013-01-12 19:16

egészségetekre! én már ugy szoktam csinálni hogy a lekvárba még meggyszemeket rakok végig és a feltekercselésben ott kandikálnak a meggyek :)

goroneanita
goroneanita Thu, 2012-11-29 09:10

Szia!
Tegnap megsütöttem és nagy sikere volt.Nagyon egyszerű,gyors és finom.
Köszönöm a receptet.

erikaeger
erikaeger / erikaeger Thu, 2012-11-29 10:56

egészségetekre!!! ha ajánlhatok még valamit ,már ugy is csináltam hogy a felcsavart részbe meggyszemeket raktam meggyzselével a lekvár helyett... :)

551
finomliszt 30 dkg
vaj 15 dkg
friss élesztő 2 dkg
tej 50 ml
cukor 1 g
tojássárgája 4 db
porcukor 1 ek
sütőpor 1 késhegynyi
dió 15 dkg
porcukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 4 db
sárgabaracklekvár 5 ek
porcukor 2 ek