r
Nosalty Logó

Diós habroló sós ricottás habbal

Harmathy Ildikó
Diós habroló sós ricottás habbal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

519
Kalória
12.6g
Fehérje
24.4g
Szénhidrát
42.8g
Zsír
76.6g
Víz
167.5g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 519 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 5193 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 519 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.3 g

Zsír

  • Összesen
    428.1 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    1675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6688.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1552 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    594 mg
  • Foszfor
    2482 mg
  • Nátrium
    1824 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    243.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    766.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2104 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    996 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2045 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    656 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    969 micro
Összesen 5193 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 326 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a diót, a citromhéjat, a sót és a kakaót, összekeverjük.
  4. Krátert képezve beleütjük a tojássárgákat.
  5. Tejföllel kemény tésztává gyúrjuk.
  6. 3 mm vastagra nyújtjuk, 10 x 10 cm-es négyszögekre vágjuk.
  7. A négyszögeket (kettőt-hármat egyszerre) átlósan alufóliába tekert farúdra göngyöljük, sarkait összenyomjuk.
  8. A rudakat a tésztával tepsibe rakjuk, forró sütőben, gyorsan sütjük.
  9. A sütőből kivéve még melegen, óvatosan letoljuk a rolókat a rudakról.
  10. Kihűlés után kiskanállal beletöltjük a tölteléket.
  11. Negyed szelet angolszalonnát összetekerve a töltelékbe nyomunk, snidlinggel és szezámmaggal hintjük.
  12. Egy óra alatt a hűtőben „összegyöngül”.
  13. Töltelék elkészítése:
  14. A ricottát a tejföllel, sóval és citromlével elkeverjük.
  15. A habtejszínt a habfixálóval együtt kemény habbá verjük.
  16. Könnyedén a tejfölös sajthoz keverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p

Állítólag a vörösboros húsok ötlete úgy született valaha, hogy a húsos fazékba véletlenül beleborult egy kancsó bor. Nálam a szórakozottság szülte ma ezt a receptet.   Édes ricottával töltött diós habrolót készítettem vasárnapi csemegének, már az első adag roló (8db) meg is sült, amikor a kezemről a tésztát lecsipegetve észrevettem, hogy valami fura íze van a tésztának. Persze közben szokás szerint ezer más dolgot is készítettem egyszerre: töpörtyűs pogácsát, spagettit citromos csirkével (Kiki) és póréhagyma krémlevest (zederta), így először azt hittem, valami más is rákerült a kezemre, annak az ízét érzem. Nagy nehezen végül rájöttem, hogy kifelejtettem a cukrot a habroló tésztájából. A maradék tésztához tettem cukrot és újragyúrtam, ám a már megsült rolók ott álltak cukor nélkül. Szerencsére a krémet még nem kevertem össze, így gyors improvizálással kettévettem a ricottát. Külön szerencse, hogy a ricotta olyan semleges, hogy sós töltelékhez is kiváló.   Remek előétel lett a cukortalan rolókból! A Sors nyilván jó előre tudta, hogy így kell legyen, mert vendégeket is rendezett a príma rolókhoz!  Sikerem volt velük!  

További receptek

Lazacos burgonyatorta

Egyszerű, mégis nagyon mutatós ez a lazacos finomság. Gluténmentes, pizza helyett nagyszerű, előételnek, tapasnak vagy gyors vacsinak is nagyszerű fogás.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek