r
Nosalty Logó

Diós habroló sós ricottás habbal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Diós habroló sós ricottás habbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 519 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 5193 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 519 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.3 g

Zsír

  • Összesen
    428.1 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    1675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6688.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1552 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    594 mg
  • Foszfor
    2482 mg
  • Nátrium
    1824 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    766.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2104 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    996 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2045 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    656 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    969 micro
Összesen 5193 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a diót, a citromhéjat, a sót és a kakaót, összekeverjük.
  4. Krátert képezve beleütjük a tojássárgákat.
  5. Tejföllel kemény tésztává gyúrjuk.
  6. 3 mm vastagra nyújtjuk, 10 x 10 cm-es négyszögekre vágjuk.
  7. A négyszögeket (kettőt-hármat egyszerre) átlósan alufóliába tekert farúdra göngyöljük, sarkait összenyomjuk.
  8. A rudakat a tésztával tepsibe rakjuk, forró sütőben, gyorsan sütjük.
  9. A sütőből kivéve még melegen, óvatosan letoljuk a rolókat a rudakról.
  10. Kihűlés után kiskanállal beletöltjük a tölteléket.
  11. Negyed szelet angolszalonnát összetekerve a töltelékbe nyomunk, snidlinggel és szezámmaggal hintjük.
  12. Egy óra alatt a hűtőben „összegyöngül”.
  13. Töltelék elkészítése:
  14. A ricottát a tejföllel, sóval és citromlével elkeverjük.
  15. A habtejszínt a habfixálóval együtt kemény habbá verjük.
  16. Könnyedén a tejfölös sajthoz keverjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9869
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 07.

Ajánló

Guinness-t hoztak a vendégek egyenesen Írországból, jól esett hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós habroló sós ricottás habbal
Harmathy Ildikó 313 recept

Állítólag a vörösboros húsok ötlete úgy született valaha, hogy a húsos fazékba véletlenül beleborult egy kancsó bor. Nálam a szórakozottság szülte ma ezt a receptet.   Édes ricottával töltött diós habrolót készítettem vasárnapi csemegének, már az első adag roló (8db) meg is sült, amikor a kezemről a tésztát lecsipegetve észrevettem, hogy valami fura íze van a tésztának. Persze közben szokás szerint ezer más dolgot is készítettem egyszerre: töpörtyűs pogácsát, spagettit citromos csirkével (Kiki) és póréhagyma krémlevest (zederta), így először azt hittem, valami más is rákerült a kezemre, annak az ízét érzem. Nagy nehezen végül rájöttem, hogy kifelejtettem a cukrot a habroló tésztájából. A maradék tésztához tettem cukrot és újragyúrtam, ám a már megsült rolók ott álltak cukor nélkül. Szerencsére a krémet még nem kevertem össze, így gyors improvizálással kettévettem a ricottát. Külön szerencse, hogy a ricotta olyan semleges, hogy sós töltelékhez is kiváló.   Remek előétel lett a cukortalan rolókból! A Sors nyilván jó előre tudta, hogy így kell legyen, mert vendégeket is rendezett a príma rolókhoz!  Sikerem volt velük!  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...