r
Nosalty Logó

Diós fordított almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós fordított almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 565 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4519 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 257 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 565 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    254.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3376 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1590 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.2 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1417 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 4519 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, eltávolítjuk a magházukat. Kevés vajon pár ek cukorral, valamint a reszelt citromhéj felével megpároljuk az almaszeleteket. (Nem kell, hogy teljesen puhák legyenek, sütés közben úgyis puhulnak még, a lényeg, hogy a cukros vaj egy picit rákaramellizálódjon.)
  2. A maradék vajat keverőtálban habosra keverjük, a maradék cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat és a tojásokat apránként hozzáadjuk.
  3. A lisztet a búzadarával, a sütőporral és a darált dióval összekeverjük. Valamint beleszórjuk a fahéjat is.
  4. A vajas keveréket és a lisztes keveréket összedolgozzuk.
  5. A tortaforma oldalát kikenjük vajjal, és kiszórjuk liszttel vagy zsemlemorzsával. Az alját pedig vajjal és kristálycukorral. (Ez a művelet kapcsos tortasütőformával kivitelezhető könnyen.) A párolt, karamellizált almaszeletekkel kirakjuk a forma alját. Rásimítjuk a baracklekvárt, majd ráöntjük a tésztát.
  6. Előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsül.
  7. Amíg a torta sül, a dióbelet kicsit összetördeljük, teflonserpenyőben megpirítjuk. Mikor már finom illatos, rácsurgatunk 2 ek mézet, összekeverjük, és gyorsan le is vesszük a serpenyőt, nehogy a méz megégjen.
  8. Amikor a torta megsült, érdemes megvárni, míg kihűl, és csak utána kifordítani a formából, ekkor az almás rész kerül felülre, ekkor már nincs is más dolgunk, mint a mézes diót a tetejére tenni és megenni!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 23982
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Véleményem szerint, az esztétikailag már kifogásolható, kicsit ráncos, kicsit barna almák felhasználásának egyik olyan módja, aminek a végeredménye a család felhőtlen, örömteli majszolása. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...