r
Nosalty Logó

Karamellás almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Karamellás almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tésztára

Összesen 621 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tésztára

Összesen 2477 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tésztára

Összesen 260 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    93 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 621 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    840.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.7 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 2477 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 260 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tésztára

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a cukorral, vajjal és az élesztővel elmorzsoljuk, a tejföllel nyújtható tésztává gyúrjuk.
  2. Kinyújtjuk és a tortaforma karimájával kivágjuk a tortaforma méretét. A leeső tésztából húrkát formálunk és ellapogatva a tésztára peremet képezünk.
  3. Rászórjuk a diót és a fahéjat, ráhelyezzük az almát.
  4. 160 fokon 20 percig sütjük, közben elkészítjük a karamellát.
  5. Forrón körkörösen az almára csurgatjuk, nem sütjük tovább, hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18 átmérő
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 378
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 80643
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 25.

Ajánló

 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás almatorta
Harmathy Ildikó 313 recept

A most éppen 13 éves FIÚ gyermekem egészen kicsi kora óta imád a konyhában alkotni. Az egyik konyhánkban (Diszelben) csináltattam külön az ő számára egy lenyitható pultot, olyan alacsonyat, hogy kényelmesen dolgozhasson rajta - akkor 7 éves volt. Egészen elvarázsolt sütiket alkotott az ő deszkáján! (A legkellemetlenebb érzés, amikor a szeretett lény kedvességből olyan étellel kínál, amiről kétséget kizáróan látszik, hogy nem a Te ízlésed szerint való - nyilván mindenki átélte már. Extra nehéz a feladat, amikor a gyermeked ambícióit akarod NEM letörni!!) Vilmos ma már tényleg remek ételeket alkot! A minap együtt nézegettük a Szakácsok Könyvét, ahol látott egy almatortát, amiről eszébe jutott egy egri vendéglő, ahol igen finom almatortát evett az apjával, amiről eszébe jutott a mi karamellás almatortánk - muszáj volt gyorsan elkészíteni. A felét bevitte a suliba nagyképűsködni...

Hozzávalók

A tésztához

A tésztára

Címlapról ajánljuk

További cikkek