r
Nosalty Logó

Karamellás almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Karamellás almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tésztára

Összesen 621 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tésztára

Összesen 2477 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tésztára

Összesen 260 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    93 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 621 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    840.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.7 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 2477 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 260 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tésztára

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a cukorral, vajjal és az élesztővel elmorzsoljuk, a tejföllel nyújtható tésztává gyúrjuk.
  2. Kinyújtjuk és a tortaforma karimájával kivágjuk a tortaforma méretét. A leeső tésztából húrkát formálunk és ellapogatva a tésztára peremet képezünk.
  3. Rászórjuk a diót és a fahéjat, ráhelyezzük az almát.
  4. 160 fokon 20 percig sütjük, közben elkészítjük a karamellát.
  5. Forrón körkörösen az almára csurgatjuk, nem sütjük tovább, hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18 átmérő
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 370
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 79218
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 25.

Ajánló

 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karamellás almatorta
Harmathy Ildikó 313 recept

A most éppen 13 éves FIÚ gyermekem egészen kicsi kora óta imád a konyhában alkotni. Az egyik konyhánkban (Diszelben) csináltattam külön az ő számára egy lenyitható pultot, olyan alacsonyat, hogy kényelmesen dolgozhasson rajta - akkor 7 éves volt. Egészen elvarázsolt sütiket alkotott az ő deszkáján! (A legkellemetlenebb érzés, amikor a szeretett lény kedvességből olyan étellel kínál, amiről kétséget kizáróan látszik, hogy nem a Te ízlésed szerint való - nyilván mindenki átélte már. Extra nehéz a feladat, amikor a gyermeked ambícióit akarod NEM letörni!!) Vilmos ma már tényleg remek ételeket alkot! A minap együtt nézegettük a Szakácsok Könyvét, ahol látott egy almatortát, amiről eszébe jutott egy egri vendéglő, ahol igen finom almatortát evett az apjával, amiről eszébe jutott a mi karamellás almatortánk - muszáj volt gyorsan elkészíteni. A felét bevitte a suliba nagyképűsködni...

Hozzászólások (14)

Durcsó

Kedves Ildikó! Pár napja megsütöttem a tortát, és, hát, csináltam már jobbat is... A megadott recept szerintem elég hiányos. Én nem tettem joghurtot a tésztába, ennek ellenére olyan ragadós lett, hogy nemhogy nyújtani, de gyúrni sem lehetett. Hatalmas adag plusz liszt segített rajta - ett?l meg persze irtó száraz lett a végeredmény. Mit ronthattam el? Ezen kívül szerintem a tortaforma mérete sem ártana. Ja, és egy "normál" tortaformába téve az 1 kg alma rengeteg lett, nem is fért bele. Lehet, hogy én voltam nagyon béna.

Törölt felhasználó

Kedves Durcs! Kár, hogy csak most vettem észre a hozzászólásod. A barátn?m sütött karamellás almatortát, ami nagyon ízlett, de elfelejtettem elkérni a receptet. Így amikor megtaláltam az interneten, nagyon megörültem neki. Nincs még túl nagy tapasztalatom a sütés-f?zésben, ezért mindent a recept szerint csináltam. Az eredmény borzalmas. Nem hiszem, hogy te vagy a béna. A recept helytelen vagy pontatlan, bár lehet, hogy egy tapasztalt háziasszony valami jót is ki tud sütni bel?le, ha módosítja a leírtakat. De akkor minek a recept?

Harmathy Ildikó

Gyengélkedett az internetem egy ideje, én azonban nem gyengélkedtem. Nagyon zavar, ha valaki(k) nem szeretik a receptjeimet, hát kísérletbe fogtam Durcs és June reklamációi alapján. Sajnos Durcs bejegyzését és sem észleltem annak idején, csak most, June bejegyzése miatt. Három különböz? módon készítettem el a karamellás almatortát és zs?ri elé bocsátottam az eredményt (gyerekeim). Egyöntet? vélemény szerint a fenti recept nyerte a f?díjat. Ennek megfelel?en már kijavítottam a receptet. Amit most olvastok, az a díjnyertes. Még a képet is cseréltem. Az eredeti recept volt az egyik, a tészta tojással és (az éleszt? helyett) süt?porral, a karamellával tovább sütve, 28 centis kerek tortaformában 6 db (1 kg) alma ráfért. A második figura a diós-csokis túrótorta http://www.nosalty.hu/dios-csokis_turotorta_recept_2237 tésztájára helyezett 4 db alma (26 centic tortaformában) el?sütés után vajas karamellável öntve, tovább sütve. Egyik sem volt éppen rossz, s?t! a f?díjat mégis a feltett recept vitte. Az éleszt?s, tojás nélküli tészta finom és porhanyós, a karamellát melegen az almára öntve nem érdemes tehát tovább sütni. Ha még van kérdés, boldogan válaszolok, ne hagyjuk ki ezt a remek sütit a repertoárból! Üdv: Ildikó

Harmathy Ildikó

Tévedés, nem tudom módosítani a hozzávalókat és az elkészítés módját, az eredeti recept maradt, a kép új. Tehát, itt írom a f?díjast, a 18 cm átmér?j? tortaformához - ezt engedte módosítani a program, pedig az eredeti recept a 28 cm átmér?j? formához adja a hozzávalókat: Hozzávalók tehát a 18 cm átmér?j? formához, el?ször a tésztához: 15 dkg liszt, 10 dkg cukor, 5 dkg vaj, 1 dkg éleszt?, csipet só, 2 ek tejföl. A tésztára: 5 dkg darált dió és 2 db alma. Majd 15 dkg cukorb?l készült karamella - vaj nélkül. Elkészítés: A lisztet a cukorral, vajjal és az éleszt?vel elmorzsoljuk, a tejföllel nyújtható tésztává gyúrjuk. Kinyújtjuk és a tortaforma karimájával kivágjuk a tortaforma méretét. A lees? tésztából húrkát formálunk és ellapogatva a tésztára peremet képezünk. Rászórjuk a diót és a fahéjat, ráhelyezzük az almát. 160 fokon 20 percig sütjük, közben elkészítjük a karamellát. Forrón körkörösen az almára csurgatjuk, nem sütjük tovább, hagyjuk h?lni. Másnap a legfinomabb.

Petra

Ildikó! Átírtam Neked a receptet! puszi

Harmathy Ildikó

Köszi Petra! Csapatunk közös ügyködésének eredménye képpen most tehát a f?díjnyertes recept van fenn, a megfelel? adagokkal és tepsimérettel. Bátran ajánlom figyelmetekbe! Ildikó

Durcsó

Köszi a családi akciót és a javítást, már régóta vártam a választ. Majd igyekszem kipróbálni az újat, nagyon jól néz ki.

Törölt felhasználó

Köszi nagyon jó lett!A családban nagy sikert aratot.!

Törölt felhasználó

Sziasztok---én is megcsináltam most az almatortát. Szerintem nagyon finom, bár nekem a sütöm nem igazán jól s?t.

Törölt felhasználó

Nálunk is nagy siker volt, annak ellenére, hogy a tészta nem igazán kelt meg. Poréleszt?b?l csináltam, amit simán a cukros liszthez kevertem és csináltam, ahogy a recept írta. Mást kellett volna csinálnom az éleszt?vel? Mennyire kellett volna megn?nie? Milyen vastagra kell kinyújtani a tésztát?

Harmathy Ildikó

Kedves Eszter! A poréleszt?t érdemes el?re megfuttatni kevés cukorral, liszttel és langyos tejjel, már csak azért is, mert néha 'halott', azaz nem keleszt egyáltalán. A tésztát úgy fél centi vastagra nyújtjuk, és duplájára kell n?nie. Üdv: Ildikó

kicsivik

Ildikó, a ropogós karamellával megcsurgatott, fahéjas tészta önmagában is mennyei volt! Nem terveztem sütit vasárnapra, véletlenül akadtam a receptre, de a megoszló vélemények kíváncsivá tettek. Egyszer? és gyors, semmi extra hozzávaló. Hát azt kell mondjam, ezzel a tortácskával az ég egy adta világon semmi baj nincs, és habár a másik 2 verziót sajnos nem volt szerencsém megízlelni, így látatlanban én is emellett teszem le a voksom. A párom egy hatalmas tányér lencsef?zelék után is repetázott bel?le. Azt hiszem ez mindent elmond.

akkaja

Guszta

Törölt felhasználó

Finom, jó és még a pasim is megeszi!

Törölt felhasználó

Ez egy egyszer? és nagyon finom recept. Bár a karamell megizzasztott, de második nekifutásra csak megkapta az aranyló koronát az almás torta. :)

Hozzávalók

A tésztához

A tésztára

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.