r
Nosalty Logó

Karamellás almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Karamellás almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tésztára

Összesen 621 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tésztára

Összesen 2477 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tésztára

Összesen 260 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    93 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 621 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    840.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.7 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 2477 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tésztára

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a cukorral, vajjal és az élesztővel elmorzsoljuk, a tejföllel nyújtható tésztává gyúrjuk.
  2. Kinyújtjuk és a tortaforma karimájával kivágjuk a tortaforma méretét. A leeső tésztából húrkát formálunk és ellapogatva a tésztára peremet képezünk.
  3. Rászórjuk a diót és a fahéjat, ráhelyezzük az almát.
  4. 160 fokon 20 percig sütjük, közben elkészítjük a karamellát.
  5. Forrón körkörösen az almára csurgatjuk, nem sütjük tovább, hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18 átmérő
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 378
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 80881
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 25.

Ajánló

 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás almatorta
Harmathy Ildikó 313 recept

A most éppen 13 éves FIÚ gyermekem egészen kicsi kora óta imád a konyhában alkotni. Az egyik konyhánkban (Diszelben) csináltattam külön az ő számára egy lenyitható pultot, olyan alacsonyat, hogy kényelmesen dolgozhasson rajta - akkor 7 éves volt. Egészen elvarázsolt sütiket alkotott az ő deszkáján! (A legkellemetlenebb érzés, amikor a szeretett lény kedvességből olyan étellel kínál, amiről kétséget kizáróan látszik, hogy nem a Te ízlésed szerint való - nyilván mindenki átélte már. Extra nehéz a feladat, amikor a gyermeked ambícióit akarod NEM letörni!!) Vilmos ma már tényleg remek ételeket alkot! A minap együtt nézegettük a Szakácsok Könyvét, ahol látott egy almatortát, amiről eszébe jutott egy egri vendéglő, ahol igen finom almatortát evett az apjával, amiről eszébe jutott a mi karamellás almatortánk - muszáj volt gyorsan elkészíteni. A felét bevitte a suliba nagyképűsködni...

Hozzávalók

A tésztához

A tésztára

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...