r
Nosalty Logó

Diós almatorta A kis gasztronautától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Diós almatorta A kis gasztronautától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1136 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4539 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 236 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 1136 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    237.9 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.5 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    925.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 4539 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet (csipet só hozzáadásával) elmorzsoljuk a hideg vajjal, hozzáadjuk a porcukrot és annyi hideg vizet, hogy egy jól formázható tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk, és egy óráig a hűtőben pihentetjük.
  2. Az almákat megpucoljuk, magházukat eltávolítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Meglocsoljuk egy fél citrom levével. Összeforgatjuk a cukorral, fahéjjal és kevés szerencsendióval. A diót durvára törjük, és száraz serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszeres almához.
  3. A tészta 2/3 részét egy kivajazott piteforma aljára simítjuk. Beletesszük az almadarabokat, és tetejére kockázunk néhány vajdarabkát.
  4. A tészta kisebb részét kinyújtjuk, és az alma tetejére helyezzük. A megmaradt tésztából díszíthetjük a piténket. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel, és ezzel kenjük meg a tetejét.
  5. Előmelegített sütőben alacsony hőmérsékleten megsütjük. A sütés vége előtt 10 perccel a tetejére barna cukrot szórunk (v. mézet csurgatunk rá), és aranybarnára pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1664
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós almatorta A kis gasztronautától
A kis gasztronauta 142 recept

Melegen vanília fagyival isteni, de hidegen (sőt másnaposan) is nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek