r
Nosalty Logó

Diókrémes méteres kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
fabine
Diókrémes méteres kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 9383 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    179.6 g

Zsír

  • Összesen
    464.7 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    159 g
  • Koleszterin
    2357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10004.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    2449 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    830 mg
  • Foszfor
    4008 mg
  • Nátrium
    2272 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1139.2 g
  • Cukor
    741 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2650 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    1985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2543 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1290 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3327 micro
Összesen 9383 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A fehér tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral jól kikavarjuk.
  2. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, tovább keverjük. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások felvert habját.
  3. Két őzgerincformát kivajazunk, kilisztezünk, és a tésztát egyenlően elosztjuk bennük.
  4. 160 fokon tűpróbáig, kb. 30-40 percig sütjük.
  5. A barna tésztához is elkészítjük a piskótát és kisütjük.
  6. A krémhez a tojást 10 dkg nádcukorral és a rummal kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet éskb. 2 dl tejjel csomómentesen elkeverjük. A maradék tejet feltesszük főni, majd a meleg tejben felolvasztjuk a maradék cukrot.
  7. A masszát a forró tejjel krémmé főzzük. Ha kész, a diót a forró krémben elkeverjük.
  8. A margarint a kihűlt krémmel kikeverjük, a tésztákat felvágjuk és felváltva egymáshoz ragasztjuk. Tortabevonóval bevonjuk, és hűtőben egy órát pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6869
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 13.

Receptkategóriák

Csináltam már puncsos, epres, puncsos-vaníliás, vaníliás-csokis, sőt lekváros méterest is, most gondoltam, kipróbálom a diókrémest. A tésztát magam ötöltem ki, mert mindig bosszantott, hogy sülés közben mindegyik szétrepedt és felpúposodott. Ez is megreped kissé, de nem púposodik fel és finom puha. Az anyukám szerint ezzel a krémmel finomabb, mint az eredeti. Nekem mindenhogy ízlik, de a dióimádók ezt biztosan értékelik majd.:) Ebből az adagból négy rúd lesz.

Hozzávalók

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek