r
Nosalty Logó

Diétás túrógombóc Zolitól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zoli
Diétás túrógombóc Zolitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 20% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

gombóchoz

forgatáshoz

Összesen 399 kcal
  • 20% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

gombóchoz

forgatáshoz

Összesen 1589 kcal
  • 20% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

gombóchoz

forgatáshoz

Összesen 139 kcal
  • 20% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 399 kcal
  • 20% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2427.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1214 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    610 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1561 micro
Összesen 1589 kcal
  • 20% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

gombóchoz

forgatáshoz

Elkészítés

gombóchoz

  1. A túrót egy nagyobb tálba tesszük, és hozzáadjuk a feltört tojásokat, a vanília aromát, a reszelt citromhéjat (a bio citromot úgy hirdetik, hogy a héja nincs vegyszerrel kezelve) és 4 evőkanál erythritolt (természetes szénhidrátmentes édesítő, amit nem régóta használok, de nekem bejött). Alaposan összetörjük a túrót, és összekeverjük az egészet.
  2. Hozzáadunk 4 evőkanál tejfölt, egy csipet sót, és tovább keverjük. Beletesszük a zabkorpát és egy evőkanál pirított, darált diót, és az egészet alaposan összedolgozzuk. Egy órát állni hagyjuk, hogy a zabkorpa megdagadjon.
  3. Felteszünk egy fazékban vizet forrni, és beleteszünk egy kiskanál sót. Ameddig a víz felforr, összekeverjük a maradék diót egy evőkanál erythritollal. Ebbe fogjuk majd a kifőtt gombócokat beleforgatni.
  4. Amikor a víz már forr, egy evőkanál segítségével fürjtojásnyi gombócokat formálunk az alapanyagból, és a forró vízbe óvatosan beletéve kifőzzük. Lyukacsos szedőkanállal tésztaszűrőbe szedjük, és hagyjuk megdermedni. A hagyományos grízes gombóchoz képest a zabkorpás gombóccal sokkal finomabban kell bánni. Ezért kell az eredetihez (öt tojás) képest még egy tojás.
  5. Amikor a gombócok megdermedtek, beleforgatjuk a diós keverékbe, és tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7379
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 13.

Ajánló

Mindenkinek, aki diétázni kényszerül, de szeret változatosan és ízletesen étkezni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A diétázásom során igyekszem az ételekhez felhasznált szénhidrátot a lehető legalacsonyabbra csökkenteni. Ezért a hagyományos túrógombóc recepthez képest minden szénhidrátot tartalmazó alapanyagot lecseréltem. Alacsonyabb vagy nulla szénhidrátot tartalmazó alapanyagokat használtam fel. Az elkészült gombóc mégis nagyon finom lett.

Hozzávalók

gombóchoz

forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek