r
Nosalty Logó

Újragondolt vakondtúrás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Újragondolt vakondtúrás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír

muffin tészta

Töltelék

Összesen 811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír

muffin tészta

Töltelék

Összesen 4871 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír

muffin tészta

Töltelék

Összesen 290 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    368.7 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5518.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1308 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    2339 mg
  • Nátrium
    1345 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.2 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2337 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1082 micro
Összesen 4871 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 290 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

muffin tészta

Töltelék

Elkészítés

muffin tészta

  1. A tojásokat, a porcukrot, a puha vajat és a vaníliaaromát összeöntjük egy nagyobb tálba. A lisztet, a sütőport és a kakaóport hozzászitáljuk a többi hozzávalóhoz, és robotgép segítségével elkezdjük összedolgozni. Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát, pár csepp tejjel hígíthatjuk.
  2. Az elkészült tésztát muffinformákba töltjük, majd 180°C-os sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
  3. Miután kivettük őket a sütőből, hagyjuk pár percig hűlni. Mikor a tészta már kevésbé omlós, egy mélyebb kiskanál segítségével vájjunk lyukat mindegyik közepébe. A kikanalazott morzsákat merjük egy tálba, hiszen még szükségünk lesz rá.

Töltelék

  1. A habtejszínt elkezdjük felverni. Adjunk hozzá mindenképp habfixálót, hiszen a habnak mutatósnak és tartósnak kell lennie a muffinok tetején.
  2. Amikor a habunk elég kemény, adjuk hozzá a mascarponét és a porcukrot, majd keverjük össze egynemű krémmé.
  3. A krémet töltsük habzsákba, majd nyomjunk egy keveset a muffin lyukainak aljára.
  4. A banánokat vágjuk nagyobb darabokra, majd forgassuk meg őket pár csepp citromlében, hogy ne barnuljanak meg gyorsan. Helyezzük őket a muffinok belsejébe, majd takarjuk be őket egy jó adag krémmel.
  5. A krémet kés segítségével egyengessük el a sütemények tetején, majd szórjuk rá a kikapart morzsát úgy, hogy szép vakondtúrásokat formázzanak.
  6. Amikor mindegyik muffinnal elkészültünk, nincs más dolgunk, mint tálalni és kiélvezni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 28916
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 28.

Receptkategóriák

Újragondolt vakondtúrás muffin
Kristyán Fanni 89 recept

Ha mindig megkívánod a vakondtúrás tortát a boltokban fellelhető süteménypor miatt, még sincs erőd belevágni, akkor ez a recept miattad készült el. A muffinformákra lezsugorított finomság újragondolt verziója a retro édességnek, hogy a régi ízekkel karöltve bárki elé tálalhatóbb édességet szolgáljunk fel.

Hozzávalók

muffin tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek