r
Nosalty Logó

Újragondolt vakondtúrás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Újragondolt vakondtúrás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír

muffin tészta

Töltelék

Összesen 811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír

muffin tészta

Töltelék

Összesen 4871 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír

muffin tészta

Töltelék

Összesen 290 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    368.7 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5518.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1308 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    2339 mg
  • Nátrium
    1345 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.2 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2337 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1082 micro
Összesen 4871 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 290 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

muffin tészta

Töltelék

Elkészítés

muffin tészta

  1. A tojásokat, a porcukrot, a puha vajat és a vaníliaaromát összeöntjük egy nagyobb tálba. A lisztet, a sütőport és a kakaóport hozzászitáljuk a többi hozzávalóhoz, és robotgép segítségével elkezdjük összedolgozni. Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát, pár csepp tejjel hígíthatjuk.
  2. Az elkészült tésztát muffinformákba töltjük, majd 180°C-os sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
  3. Miután kivettük őket a sütőből, hagyjuk pár percig hűlni. Mikor a tészta már kevésbé omlós, egy mélyebb kiskanál segítségével vájjunk lyukat mindegyik közepébe. A kikanalazott morzsákat merjük egy tálba, hiszen még szükségünk lesz rá.

Töltelék

  1. A habtejszínt elkezdjük felverni. Adjunk hozzá mindenképp habfixálót, hiszen a habnak mutatósnak és tartósnak kell lennie a muffinok tetején.
  2. Amikor a habunk elég kemény, adjuk hozzá a mascarponét és a porcukrot, majd keverjük össze egynemű krémmé.
  3. A krémet töltsük habzsákba, majd nyomjunk egy keveset a muffin lyukainak aljára.
  4. A banánokat vágjuk nagyobb darabokra, majd forgassuk meg őket pár csepp citromlében, hogy ne barnuljanak meg gyorsan. Helyezzük őket a muffinok belsejébe, majd takarjuk be őket egy jó adag krémmel.
  5. A krémet kés segítségével egyengessük el a sütemények tetején, majd szórjuk rá a kikapart morzsát úgy, hogy szép vakondtúrásokat formázzanak.
  6. Amikor mindegyik muffinnal elkészültünk, nincs más dolgunk, mint tálalni és kiélvezni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 249
  • Tegnapi nézettség: 113
  • 7 napos nézettség: 1175
  • Össznézettség: 34469
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 28.

Receptkategóriák

Újragondolt vakondtúrás muffin
Kristyán Fanni 104 recept

Ha mindig megkívánod a vakondtúrás tortát a boltokban fellelhető süteménypor miatt, még sincs erőd belevágni, akkor ez a recept miattad készült el. A muffinformákra lezsugorított finomság újragondolt verziója a retro édességnek, hogy a régi ízekkel karöltve bárki elé tálalhatóbb édességet szolgáljunk fel.

Hozzávalók

muffin tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...