Újragondolt vakondtúrás muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 27% Zsír
muffin tészta
-
37g tojás46 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
0 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
15 kcal
Töltelék
-
42g habtejszín122 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
63g banán36 kcal
-
4g citromlé1 kcal
Összesen
811
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 27% Zsír
muffin tészta
-
220g tojás277 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
91 kcal
Töltelék
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
380g banán216 kcal
-
24g citromlé5 kcal
Összesen
4871
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 27% Zsír
muffin tészta
-
13.1g tojás17 kcal
-
4.5g porcukor17 kcal
-
11.9g vaj86 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
11.9g finomliszt43 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
2.4g cukrozatlan kakaópor5 kcal
Töltelék
-
14.9g habtejszín44 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
14.9g mascarpone60 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
22.7g banán13 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
Összesen
290
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 61.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 919.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 390 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 94.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 397 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 389 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
811
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 80.2 g
Zsír
-
Összesen 368.7 g
-
Telített zsírsav 167 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1428 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5518.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 1308 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 360 mg
-
Foszfor 2339 mg
-
Nátrium 1345 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 341.2 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 568.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2383 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 699 mg
-
Retinol - A vitamin: 2337 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 529 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1082 micro
Összesen
4871
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
290
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
muffin tészta
-
4 db tojás
-
75 g porcukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
200 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
Töltelék
-
250 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
250 g mascarpone
-
2 ek porcukor
-
2 nagy db banán
-
3 ek citromlé
Elkészítés
muffin tészta
- A tojásokat, a porcukrot, a puha vajat és a vaníliaaromát összeöntjük egy nagyobb tálba. A lisztet, a sütőport és a kakaóport hozzászitáljuk a többi hozzávalóhoz, és robotgép segítségével elkezdjük összedolgozni. Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát, pár csepp tejjel hígíthatjuk.
- Az elkészült tésztát muffinformákba töltjük, majd 180°C-os sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
- Miután kivettük őket a sütőből, hagyjuk pár percig hűlni. Mikor a tészta már kevésbé omlós, egy mélyebb kiskanál segítségével vájjunk lyukat mindegyik közepébe. A kikanalazott morzsákat merjük egy tálba, hiszen még szükségünk lesz rá.
Töltelék
- A habtejszínt elkezdjük felverni. Adjunk hozzá mindenképp habfixálót, hiszen a habnak mutatósnak és tartósnak kell lennie a muffinok tetején.
- Amikor a habunk elég kemény, adjuk hozzá a mascarponét és a porcukrot, majd keverjük össze egynemű krémmé.
- A krémet töltsük habzsákba, majd nyomjunk egy keveset a muffin lyukainak aljára.
- A banánokat vágjuk nagyobb darabokra, majd forgassuk meg őket pár csepp citromlében, hogy ne barnuljanak meg gyorsan. Helyezzük őket a muffinok belsejébe, majd takarjuk be őket egy jó adag krémmel.
- A krémet kés segítségével egyengessük el a sütemények tetején, majd szórjuk rá a kikapart morzsát úgy, hogy szép vakondtúrásokat formázzanak.
- Amikor mindegyik muffinnal elkészültünk, nincs más dolgunk, mint tálalni és kiélvezni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 249
- Tegnapi nézettség: 113
- 7 napos nézettség: 1175
- Össznézettség: 34469
- Feltöltés dátuma: 2022. október 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Kristyán Fanni
104 recept
Ha mindig megkívánod a vakondtúrás tortát a boltokban fellelhető süteménypor miatt, még sincs erőd belevágni, akkor ez a recept miattad készült el. A muffinformákra lezsugorított finomság újragondolt verziója a retro édességnek, hogy a régi ízekkel karöltve bárki elé tálalhatóbb édességet szolgáljunk fel.