Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekvárral töltött muffin

Lekvárral töltött muffin
Lekvárral töltött muffin
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját recept. Az oldalon fennt levő csokis muffin receptemet alakítottam át egy kicsit.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A vajkrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet, vajat, cukrot, tojást, sütőport. Addig kell keverni, amíg nem lesz teljesen homogén.
  2. A muffinformákba rakunk 1 kanállal a tésztából, majd egy kávéskanál lekvárt rá, aztán megint tészta jön a tetejére. (Nem kell teljesen megtölteni a formát, mert a sütés közben felemelkedik, és ha sok van benne, kifolyik.)
  3. Akkor van kész, ha beleszúrjuk a villát, és nem ragad rá a tészta.
  4. Amíg sül a muffin, összeállítjuk a vajkrémet: mixerrel összekeverjük a hozzávalókat. Kb. 10 perc alatt elkészül. 
  5. Habzsákkal, vagy tetszés szerint rákenjük a kihűlt muffinokra, majd díszíthetjük csokidarabbokkal, illetve ízlés szerint.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 399
elküldve: 3
receptkönyvben: 105
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dia

Mióta szakács: 2010.02.20.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

töltött muffin, vajkrémes muffin, lekváros muffin

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libucika
libucika Tue, 2012-11-20 23:05

Isteni finom elso muffinom volt, gyerekeim is imadtak, csak ez az adag nekem 8 db-ra jott ki, de tenyleg nagyon finom es konnyu recept!!! koszonet erte! :)

804
finomliszt 15 dkg
vaj 2 ek
cukor 15 dkg
tojás 2 db
sütőpor 0.5 csomag
sárgabaracklekvár 12 teáskanál
vaj 2 ek
tejföl 3 ek
porcukor 30 dkg