Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétás forgácsfánk

Diétás forgácsfánk
Diétás forgácsfánk
70 perc / előkészület: 50 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, aromás, laktató kis fánkocskák születtek. Nem tartott sokáig, mert eteti magát, és könnyen elcsábul az ember.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a sót. A felvert tojásban elkeverjük az olvasztott vajat, édesítőt, vanília aromát.
  2. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásos keveréket a liszthez adjuk, majd a felfuttatott élesztőt is.
  3. Meggyúrjuk a tésztát (könnyű, gyúrható, formázható tésztát kell kapnunk, a tészta először ragacsos és nehezen kezelhető, de amint elkezdi felszívni a folyékony összetevőket, jól gyúrható tésztát kapunk).
  4. Cípót formázva kelesztőtálban kelesztjük bő fél órát.
  5. A tésztát kinyújtjuk, és derelyevágóval csíkokra vágjuk, majd kis téglalapokra, a téglalapok közepébe kicsit belevágunk hosszában.
  6. A fánkocskákat szétválasztjuk, és pihentetjük meleg helyen további fél órát.
  7. A kókuszzsírt felmelegítjük, és pirosra sütjük a fánkocskákat (én tefal wookban sütöttem kevés zsiradékban).
  8. Papírtörölközőn felitatjuk a felesleges zsiradékot.
  9. Diétás lekvárral vagy porxukorral tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 045
elküldve: 3
receptkönyvben: 93
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Noy

Mióta szakács: 2011.12.02.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

light fánk, súlykontroll fánk, fogyókúrás csörögefánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

455
zabpehelyliszt 250 g
1 csipet
cukor 1 teáskanál
folyékony édesítőszer 5 ml
teavaj 25 g
tojás 2 db
vaníliaaroma 2 teáskanál
tej 1 dl
élesztő 1 dkg
kókuszzsír 100 g