Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csörögefánk - Huzsi konyhájából

Csörögefánk - Huzsi konyhájából
Csörögefánk - Huzsi konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyen és hamar elkészíthető édesség, ha vágyunk valami finomságra.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

ajánlat

Nagyon könnyű elkészíteni a tésztáját, csak szódabikarbóna szükséges az alap hozzávalókon kívül, semmi extra. Fontos a kefír használata és nem tejföl, mert ezáltal sokkal könnyebb tésztát kaphatunk. Sütés után nem kell megijedni, picit később lesznek isteni puhák a csörögék. Egy jó kis babgulyáshoz elsőosztályú. Próbáld ki!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, vagy egyszerűen kenyérsütőgéppel állítjuk össze.
  2. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtsuk ki, és derelyemetszővel kb. 5-6 cm szélesre vágjunk csíkokat, amelyeket keresztbe is elvágunk, hogy kis rombuszokat kapjunk.
  3. A kész formáknak a közepét metsszük át, hogy egy kis lyuk keletkezzen rajta.
  4. Felforrósítjuk a zsiradékot amiben majd sütni fogjuk.
  5. Aranybarnára sütjük mindkét oldalát, és papírszalvétára tesszük.
  6. Porcukorral, baracklekvárral még finomabbá tehetjük.
     
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 17 416
elküldve: 3
receptkönyvben: 110
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

huzsi

Mióta szakács: 2011.07.11.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, csörögefánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bazsaj13
bazsaj13 Tue, 2015-07-14 14:15

Nagyon nagyon finom lett, ma készítettem el! Csillagos 5* :)

1099
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 4 db
szódabikarbóna 1 kk
kefir 2 dl
napraforgó olaj 0.5 ek
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 5 dl
porcukor 1 ek
sárgabaracklekvár 20 dkg