Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diabetikus túrótorta Zsanna-mannától

Diabetikus túrótorta Zsanna-mannától
Diabetikus túrótorta Zsanna-mannától
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem ragoznám: Update 1-es, és mennyei finom!!!:)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához különválasztjuk a tojásokat.
  2. A fehérjéből 3 ek víz és 3 ek nyírfacukor hozzáadásával kemény habot verünk.
  3. A tojássárgákat belekeverjük a fehérjéből vert habba, majd belekerül a sütőporral és a keményítővel összekevert szénhidrátcsökkentett liszt is.
  4. 21 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
  5. A túrótöltelékhez a túrót villával összetörjük. A türelmesebbek szitán is átpasszírozhatják, úgy talán még jobb.
  6. Hozzáadjuk a tejfölt, a nyírfacukrot, a folyékony édesítőszert, a citrom lereszelt héját és a levét is, és jól összedolgozzuk.
  7. Tehetünk bele egy kis vaníliás fruktózt is (kb. 1 teáskanálnyit), de elhagyható.
  8. 1 dl tejhez hozzáadjuk a zselatint, és elkezdjük melegíteni. Forralni nem szabad! Majd hozzákavarjuk a túróhoz.
  9. Legvégül a tejszínt habbá verjük, és ezt is a túróhoz adjuk. (Míg a tejszínnel foglalatoskodunk, mehet is a hűtőbe egy kicsit a túrós massza, hamarabb dermed.)
  10. A kihűlt tésztalapot kétfelé vágjuk, az alsó réteg mehet is vissza a tortaformába. Ráöntjük a túrós masszát, és befedjük a tészta másik felével.
  11. A cukormentes étcsokit/tortabevonót felolvasztjuk, és rásimítjuk a tésztára. 
  12. Egy éjszakára a hűtőben hagyjuk dermedni, összeérni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 21 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 095
elküldve: 5
receptkönyvben: 148
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna-manna

Mióta szakács: 2013.01.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Update túrótorta, cukormentes túrótorta, diétás túrótorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsanna_
Zsanna-manna / Zsanna_ Thu, 2014-04-10 20:10

Örülök, hogy ízlett, és köszi, hogy megírtad! :)
Én azért használok vegyesen xilitet és folyékony édesítőszert (és mostanság még eritritolt is), mert nekem túl émelyítő a xilit íze, és így keverve viszont pont jó.

Shasa
Shasa Thu, 2014-04-10 19:04

Köszönöm a feltöltést, ez egy remek recept :) Én a folyékony édesítő helyett is xilitet használtam, így is nagyon finom lett!

284
sütőpor 0.5 csomag
diabetikus liszt 5 dkg
étkezési keményítő 5 dkg
xilit 3 ek
tojás 3 db
tehéntúró 50 dkg
tejföl 3 ek
xilit 3 ek
folyékony édesítőszer 10 ml
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
tej 1 dl
zselatin 10 g
habtejszín 4 dl
cukormentes csokoládé 10 dkg