Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott krumpli BackerMan konyhájából

Rakott krumpli BackerMan konyhájából
Rakott krumpli BackerMan konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondba voltunk, hogy mi is legyen az ebéd. Ez elég gyakori kérdés nálunk. Ilyenkor vissza szoktuk nézni, hogy mit is fogyasztottunk az elmúlt napokban. Húst ettünk, tésztát ettünk, zöldséget ettünk... Ekkor jön, hogy milyen alapanyag van otthon: krumpli, tojás, sonka, és még van a hűtőben a 4 nappal ezelőtti canelloniból maradt mártásból (véletlenül többet készítettem mint kellet volna, de most éppen jó, hogy van ilyen). Így jött szóba a rakott krumpli.

hozzávalók / 4 adag

A burgonyához

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit tegyük fel főni enyhén sós vízben, héjában. A tojásokat is főzzük keményre. Kb. 12 perc forrástól számítva. 
  2. A sonkát reszeljük le nagylyukú reszelővel. Érdemes tömbös gépsonkát használni, mert azzal könnyebb dolgozni.
  3. A tepsit kenjük ki a vajjal. Ha marad belőle, akkor azt a végén a tetejére tesszük.
  4. Elkészítjük a mártást: a vajat felolvasztjuk, és rátesszük a lisztet. Ne piruljon meg! Adagoljuk hozzá a tejet és a tejszínt is. Érdemes kézi habverővel keverni, mert így kisebb az esélye, hogy csomós lesz a mártás. Szórjuk rá az edámit, és mikor elolvadt, sózzuk, borsozzuk, és tegyük bele a szerecsendiót is, majd keverjük össze.
  5. A sütőt kapcsoljuk be, és vegyük a maximumra. 
  6. Ha megfőtt a tojás, pucoljuk meg, és karikázzuk fel, ha van tojásszelő, akkor azzal. A krumplit is pucoljuk meg, és karikázzuk.
  7. A vajjal kikent tepsibe tegyünk egy réteg krumplit, vékonyan sózzuk, borsozzuk, jöhet egy réteg tojás, reszelt sonka és a mártás. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Nekem 2 réteg lett. A végén fejezzük be krumplival, és öntsük rá a mártást. Ha maradt a reszelt sonkából, akkor azzal is vékonyan szórjuk meg. A látvány miatt fontos, de nem utolsó sorban szeretem, ha roppan a fogam alatt. :)
  8. A sütőben pirosra sütjük. Ha a sütőnek van felül sütési funkciója, akkor érdemes azt használni. Mivel a felhasznált anyagok már meg vannak főzve, így csak pirítani kell, és addig az ízek is összeérnek.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 15x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 905
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

BackerMan

Mióta szakács: 2012.05.19.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott krumpli gépsonkával, sonkás szerecsendiós rakott krumpli, rakott krumpli edami sajttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

748
burgonya 1 kg
főtt tojás 7 db
gépsonka 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
vaj 5 dkg
edami sajt 5 dkg
tej 2.5 dl
főzőtejszín 2.5 dl
finomliszt 2 evőkanál
szerecsendió 0.5 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint