r
Nosalty Logó

Csokikrémmel töltött diós piskótatorta

Bodnár Évi
Csokikrémmel töltött diós piskótatorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

394
Kalória
9.9g
Fehérje
5.7g
Szénhidrát
38.7g
Zsír
26g
Víz
139.4g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
696.3mg
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 3146 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 394 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    309.9 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2631.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    207.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 3146 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 384 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét 1 csipet sóval verjük fel kemény habbá. A tojások sárgájához hozzáadjunk a cukorpótlót, az aromát, majd keverjük habosra. Hozzáadjuk a kakaót, keverjük pár percig, majd apránként, fakanállal keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.
  2. Ehhez a tojásos masszához adagoljuk a ledarált diót, amit óvatosan forgatunk hozzá.
  3. A kész masszát lemérjük, majd mérleg segítségével kettéosztjuk. Kivajazunk és belisztezünk két 20 cm-es tortaformát, majd beleterítjük a megfelezett tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt mindkét tortát készre sütjük. (Ha a sütemény illata megcsapja az orrunkat és a forma oldalától elvált a tészta, akkor biztosan megsült! Az utolsó 10 percben zárjuk el a hőt, mert a sütő még kb. 10 percig tartja a beállított hőmérsékletet.)
  4. Ha kisült, néhány perc pihentetés után borítsuk rácsra, és hűtsük ki teljesen.
  5. A krém hozzávalóit kézi robotgéppel krémesre keverjük, majd hűtőben lehűtjük.
  6. Amikor a tortalapok kihűltek, és a krém is megdermedt, töltsük meg a tortát. A krémet úgy osszuk el a két lap közé, hogy a tetejére is maradjon.
  7. A torta oldalát darált dióval panírozzuk, a tetejét villával megcirádázzuk. A torta szélét reszelt étcsokival, a közepét kókuszreszelékkel és kezeletlen narancs reszelt héjával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20

Édesítésre "négyszeres" (vagy "negyedannyi") édesítőt használtam, de ízlés szerint lehet mást is. A torta sütéséhez legpraktikusabb a szilikon forma.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek