r
Nosalty Logó

Csokikrémmel töltött diós piskótatorta

Bodnár Évi
Csokikrémmel töltött diós piskótatorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

394
Kalória
9.9g
Fehérje
5.7g
Szénhidrát
38.7g
Zsír
26g
Víz
139.4g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
696.3mg
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 3146 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 394 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    309.9 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2631.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    207.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 3146 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 384 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét 1 csipet sóval verjük fel kemény habbá. A tojások sárgájához hozzáadjunk a cukorpótlót, az aromát, majd keverjük habosra. Hozzáadjuk a kakaót, keverjük pár percig, majd apránként, fakanállal keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.
  2. Ehhez a tojásos masszához adagoljuk a ledarált diót, amit óvatosan forgatunk hozzá.
  3. A kész masszát lemérjük, majd mérleg segítségével kettéosztjuk. Kivajazunk és belisztezünk két 20 cm-es tortaformát, majd beleterítjük a megfelezett tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt mindkét tortát készre sütjük. (Ha a sütemény illata megcsapja az orrunkat és a forma oldalától elvált a tészta, akkor biztosan megsült! Az utolsó 10 percben zárjuk el a hőt, mert a sütő még kb. 10 percig tartja a beállított hőmérsékletet.)
  4. Ha kisült, néhány perc pihentetés után borítsuk rácsra, és hűtsük ki teljesen.
  5. A krém hozzávalóit kézi robotgéppel krémesre keverjük, majd hűtőben lehűtjük.
  6. Amikor a tortalapok kihűltek, és a krém is megdermedt, töltsük meg a tortát. A krémet úgy osszuk el a két lap közé, hogy a tetejére is maradjon.
  7. A torta oldalát darált dióval panírozzuk, a tetejét villával megcirádázzuk. A torta szélét reszelt étcsokival, a közepét kókuszreszelékkel és kezeletlen narancs reszelt héjával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20

Édesítésre "négyszeres" (vagy "negyedannyi") édesítőt használtam, de ízlés szerint lehet mást is. A torta sütéséhez legpraktikusabb a szilikon forma.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...