Nosalty Logó

Diabetikus almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dőrike
Diabetikus almatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 457 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1831 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 188 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 457 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    86.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2291.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    894 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 1831 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 188 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást 5 szem porrá tört édítőszerrel kikeverjük robotgéppel.
  2. Hozzákeverjük a megolvasztott margarint, a lisztet, a sütőport, a 2 evőkanál fahéjat és a sót.
  3. Egy kivajazott gyümölcstortaformába simítjuk, és 180 fokon 5-10 percig sütjük, amíg szépen megpirul.
  4. Ha kész, kifordítjuk a formából, és hűlni hagyjuk.
  5. Közben a pudingport a maradék porrá zúzott édesítőszerrel és ízlés szerint mért almás italporral összekeverjük,3 dl tejjel elkeverjük, majd sűrűre főzzük.
  6. A pudingot a torta mélyedésébe öntjük, esztétikusan rápakoljuk a vékony szeletekre vágott almát, és hűtőbe tesszük.
  7. Ha kihűlt, elkészítjük a zselatint, és beborítjuk vele. (Előtte szórhatunk rá még egy kis fahéjat.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24 cm
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6750
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Dőrike 4 recept

Nagyszüleim sajnos cukorbetegek, ezért bármilyen családi rendezvény van, mindig készítek olyat, amiből ők is ehetnek.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Egy valamire azért mégis jó lehet a halolaj-kapszula

A halolajas étrend-kiegészítőkre korábban azt mondták, megelőzhető velük az agyműködés romlása – egy komoly amerikai kutatás azonban kimutatta, hogy nincs semmiféle összefüggés a kapszulák szedése és az agyi leépülés között. Egyvalamire azonban talán mégis jók ezek az étrend-kiegészítők: egy kutatás szerint csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek