r
Nosalty Logó

Dekoratív, finomságokkal töltött torta sütés nélkül

Walaky
Dekoratív, finomságokkal töltött torta sütés nélkül
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

alap+rétegezés

krém

mártogatás

tetejére

753
Kalória
13.7g
Fehérje
97.6g
Szénhidrátok
28.2g
Zsír
70.9g
Víz
58.8g
Koleszterin
4.5g
Rost
64.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

alap+rétegezés

krém

mártogatás

tetejére

Összesen 753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

alap+rétegezés

krém

mártogatás

tetejére

Összesen 9022 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

alap+rétegezés

krém

mártogatás

tetejére

Összesen 192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.1 g

Zsír

  • Összesen
    338.8 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6415.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    2745 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    565 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    1906 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1170.6 g
  • Cukor
    774 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    851.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1755 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1703 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 9022 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

alap+rétegezés

  1. Először az 1,2 liter tejből a pudingporokkal megfőzzük a pudingot a szokásos módon, hagyjuk kihűlni, miközben időnként megkavarjuk.
  2. Miközben hűl a puding, 2 dl tejben a feldarabolt 10 dkg étcsokoládét és 10 dkg tejcsokoládét állandó kevergetés mellett, felolvasztjuk, hozzáadjuk a 2 cs. vaníliás cukrot. Ha felolvadt, a maradék 2 dl tejet is hozzáöntjük, jól elkavarjuk, hagyjuk hűlni. Ha túl sűrű lenne a mártogatásnál, adjunk még hozzá felforralt tejet.
  3. Amikor a pudingunk kihűlt, a meghámozott, feldarabolt – én félbevágtam, majd így felkarikáztam – banánokat elkeverjük a pudingban, hozzáadjuk a habfixálóval kemény habbá vert 4 dl tejszínt, óvatosan egyneművé kavarjuk, miközben a zselatinfixet is beleszórjuk.
  4. Ekkor jöhet az összeállítás. Ennél van a trükk, hogyan lehet körberakni a piskótákat, hogy össze is álljon! Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformának a perem részét ráhelyezzük egy megfelelő nagyságú süteményes tálra, belül, az aljához – ahol találkozik a keret és a tál – körbekenünk a krémből, ebbe fognak először beleállni a csokoládéba mártott piskóták.
  5. Tehát: A babapiskóta nem cukros felét – én olyan babapiskótából készítettem, aminek az egyik fele cukrozott, így szebb, mutatósabb is – belemártjuk a csokis tejbe, nem áztatjuk el, s körberakjuk a krémbe a tortaperemet belül, szépen sorba, hogy a csokis fele befelé nézzen.
  6. Ezután jöhet a rétegezés! Az alját mindenképpen a csokis tejbe mártott babapiskótából rakjuk ki, rá a krémből, melyet teljesen a körberakott piskótáig simítsunk ki, hogy majd jól összefogja az egész tortánkat! A további rétegezést addig végezzük, míg el nem fogynak az anyagok, s olyan sorrendben végezzük a csokis tejbe mártott piskóták és tallérok váltakoztatását, ahogyan akarjuk!
  7. Ha ezzel megvagyunk, a 10 dkg étcsokoládét és vaníliás cukrokat felolvasztjuk állandó kavargatás mellett a másfél dl tejben, majd ha langyosra hűlt, a kemény habbá vert 2 dl tejszínhez adjuk, összevegyítjük őket, rákenjük a tortánk tetejére, de olyan kissé borzasra.
  8. Egy éjszakára hűtőbe tesszük lefedve, s tálalás előtt levesszük a tortaforma peremét, a tetejét pedig színes dekorcukorral megszórjuk, s szépen lehet is szeletelni.
  9. Nekem háromféle volt, így szép színes, mutatós lett! Érdemes menteni, mert akár szülinapra, ünnepnapra sem utolsó torta, ezen alkalmakkor is megállja a helyét! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 26

Gyerekek és felnőttek kedvence......ezt én gyerekeknek készítettem meglepinek - hogy hol, miért, ez maradjon a gyerekek és az én titkom :)...........ebből kifolyólag, ez nagyobb mennyiség, bár több tagú családban bőven elfogy, hiszen hűtőben több napig semmi baja nem lesz, ráadásul fergetegesen finom, a külleme is csábító :)..........szokták mondani, a gyermekek a legnagyobb kritikusok......nos, nagyon-nagyon ízlett nekik, a duplája is elfogyott volna :), s a szülők kérték a receptet, mivel a gyerekek örömmel mesélték otthon, mivel leptem meg őket, s kérték szüleiket, készítsenek nekik ilyet :)..........azt hiszem, ennél többet nem is kell írnom róla...........szerintem a kép is beszédes :)...........nem nehéz elkészíteni - leírni sokkal nehezebb volt :) -, talán a piskótakeretnél kell egy kicsit nagyobb türelem, de megoldható :)............érdemes "eltenni", mert akár szülinapokra, akár ünnepi alkalmakra is kiváló, megállja helyét ez a finomság :).........arányosan lehet csökkenteni a méretet, illetve a mennyiséget.......természetesen már készítettem ilyet, a mi kedvencünk is, nem utolsó sorban saját ötletelés után született :).......

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...