Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fúziós torta

Fúziós torta
Fúziós torta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta a nevében is mutatja, egy fúziós torta, méghozzá 3 receptből "gyúrtam" össze a család igényei szerint. A legidősebb fiam 13. születésnapjára készítettem el 30 személyre, és mit is mondhatnék, sietni kellett a fotózással, mielőtt elfogy. Nagyon finom, könnyű desszert, elkészítésére kell időt szánni, érdemes előbb megsütni a tésztát, utána a krémet elkészíteni, és amikor ideje van az embernek, akkor összeállítani. Megéri a fáradságot.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral (csak az alját), és a sütőt bemelegítjük 180 fokra. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, vigyázva, ne kerüljön a fehérjébe sárgája.
  2. A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz, akkor a kristálycukrot kanalanként belekeverjük. Egy-egy kanállal addig keverjük, míg nem érezni már a cukrot. Ha már az összes cukrot belekevertük, még egy percig verjük.
  3. Most egyesével belekeverjük a tojássárgákat. Itt már jó kemény masszánk lesz.
  4. Következik a liszt hozzáadása. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és gyors-durva mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a masszába.
  5. A masszát beleöntjük a formába, és mehet a sütőbe. 10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150 fokra, és még további 2-3 percig, de lehet több is, még sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Ha már jó, lekapcsoljuk a sütőt, és még egy kicsit bent hagyjuk a formát a nyitott ajtó mellett. Kivesszük, és hagyjuk kicsit hűlni, majd körbevágjuk a piskótát a formában, és az oldalát levesszük. Óvatosan rácsra tesszük, és az aljáról levesszük a sütőpapírt.

Krém

  1. A hideg (vagy max. szobahőmérsékletű) tejjel, kézi habverővel, elkeverjük a cukrot, lisztet és a vaníliás cukrot. Nem kell aggódni, ha kicsit csomós marad, főzés közben sima állagúvá válik majd.
  2. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, besűrítjük, amíg puding állagú nem lesz. Ekkor a tüzet elzárva, még forrón hozzáadjuk a tejfölt.
  3. Félretesszük, és kihűtjük, 10-15 percenként megkavarjuk, hogy ne bőrösödjön be.

Összeállítás

  1. Amikor a krém is és a tészta is kihűlt, összeállíthatjuk a tortát. (Nekem ez az adag 36x37 cm-es tepsiben, 2 adagban sült meg, amit még elfeleztem.) 4 tortalap lesz és mindegyikre megy egy adag krém. A tetejére pedig a felvert tejszínhab és ízlés szerinti díszítés.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 36x37 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 065
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Erzso83

Mióta szakács: 2010.02.17.
9 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pudingos torta, születésnapi torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

782
tojás 18 db
2 csipet
cukor 18 ek
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 18 evőkanál
sütőpor 2 csomag
citromlé 1 citromból nyert
tej 3 l
cukor 30 dkg
finomliszt 20 dkg
vaníliás cukor 4 csomag
tejföl 600 ml
habtejszín 500 ml