Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darunyak

Darunyak
Darunyak
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Duna TV-n az Ízőrzők című műsorban láttam meg ezt a sütit és nagyon kíváncsi lettem rá. Aztán megtaláltam az interneten is a receptet. Megcsináltam, és felülmúlta minden várakozásomat. Nem túl édes, könnyű süti, a tésztája a csörögefánkra emlékeztet.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A kenéshez

  • 1 ek vaj (olvasztott vagy margarin)

A töltelékhez

ajánlat

Lehet tölteni sok minden mással is. A képen látható sütiben például a cukros tojáshabba kakaót és kókuszreszeléket tettem. Érdemes szilvalekvárral is kipróbálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott vajat morzsoljuk el a lisztben.
  2. Adjuk a hozzá a sót, a cukrot, a tejfölt és a tojások sárgáit, és gyúrjuk sima tésztává pár perc alatt.
  3. A tésztát osszuk két cipóra és nyújtsuk őket kilisztezett felületen egészen vékonyra, nagyjából téglalap alakúra. Abroszon a legjobb nyújtani, mert jó nagy lapok lesznek.
  4. Kenjük meg a lapokat bőven olvasztott zsiradékkal.
  5. Óvatosan tekerjük fel a lapokat és vágjuk őket hatfelé. A darabokat nyújtsuk egyenként tepsi hosszúságúra.
  6. Keverjük a tojáshabba a cukrot és verjük még egy kicsit, aztán forgassuk bele a darált diót vagy mákot.
  7. Oszlassuk el a tölteléket a kinyújtott lapok hosszabb oldala mentén, és tekerjük fel őket.
  8. Tegyük a rudakat tepsibe és süssük őket, amíg a tetejük szép piros lesz.
  9. Felvágva és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 16 023
elküldve: 5
receptkönyvben: 442
elkészítve: 13/22
Facebookon megjelent: -

szakács

agidee

Mióta szakács: 2012.10.08.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós aprósüti, mákos süti, diós rudacska, mákos rudacska

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kevinanyu
kevinanyu Sat, 2014-01-04 10:49

karácsonyra megsütöttem,nagyon finom lett .ajánlom mindenkinek hogy probálja ki.köszi a receptet.

torpi
torpi Thu, 2013-01-03 09:36

Nagyon finom lett.Ajanlom mindenkinek.Magam meggyes makosan es barackos diosan csinaltam meg, dupla adagban .Nem ert ra kihulni:))) Koszonom a receptet, egyszeru nem draga es finom.Udv.Valeria

agi_d
agidee / agi_d Thu, 2013-01-03 14:25

Kedves Valéria! Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlett és köszönöm, hogy megírtad! A meggyes-mákos változatot én is ki fogom próbálni. Üdv, Ági

850
finomliszt 25 dkg
vaj 10 dkg
cukor 1 ek
tejföl 2 dl
tojássárgája 2 db
vaj 1 ek
tojásfehérje 4 db
porcukor 20 dkg
dió 30 dkg