r
Nosalty Logó

Darázsfészek 2.

Petra
Darázsfészek 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatáshoz

  • 10 dkg vaj (olvasztott)

A locsoláshoz

741
Kalória
12.5g
Fehérje
85.8g
Szénhidrát
38.5g
Zsír
18.2g
Víz
115.5g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
35.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatáshoz

A locsoláshoz

Összesen 741 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatáshoz

A locsoláshoz

Összesen 5914 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatáshoz

A locsoláshoz

Összesen 355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 741 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    308 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3070.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    855 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1329 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    686.3 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    145.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1714 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 5914 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    8.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 355 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos tejben, teáskanálnyi cukorral elkeverjük az élesztőport. Félretesszük pár percre.
  2. A meglangyosított lisztet keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a csipet sót, a felfutott élesztőt, a tojássárgákat, a maradék cukrot, tejet és a kihűlt olvasztott vajat. Lágy, selymes tésztává gyúrjuk (vagy gyúratjuk a robotgép dagasztókarjával).
  3. Olvasztott vajjal vékonyan kikent tálba megforgatjuk a tésztabucit, és letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, majd kinyújtjuk 40 x 50 cm-es téglalappá. Megkenjük olvasztott vajjal.
  5. A töltelékhez a diót (szárazon felhevített serpenyőben) illatosra pirítjuk, majd a cukorral durvára őröljük. Hozzákeverjük a citromhéjat és a vaníliarúd kikapart magjait.
  6. A kinyújtott tésztát egyenletesen meghintjük a cukros dióval.
  7. Feltekerjük és kb. 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.
  8. Egy 24 (vagy 26) cm átmérőjű, kapcsos tortaformát kivajazunk, meghintünk zsemlemorzsával és ebbe rakosgatjuk az előzetesen olvasztott vajba mártott tekercsszeleteket, vágási felületükkel vízszintesen. Két sort tudunk majd így kirakni.
  9. 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, így sütjük 20 percig, majd mérsékeljük a hőt 175 fokra és további 30-35 percig sütjük. Közben néha ránézünk, és ha túlságosan elkezdene pirulni a darázsfészek teteje, alufóliával letakarjuk.
  10. A locsoláshoz a tejet a cukorral felmelegítjük, hozzáadjuk a rumot. A kész süteményt meglocsoljuk vele.
  11. Miután beszívta a rumos tejet, langyosan tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 55 p

Kismama-barátnőknek készült, karácsonyi meglepetésként, az almáspite-koktél mellé:-).

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek