r
Nosalty Logó

Mákos-szilvás tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Mákos-szilvás tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 719 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 272 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 719 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.7 g

Zsír

  • Összesen
    165.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5912.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    2600 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    2086 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.6 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    891 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    846 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    696 micro
Összesen 4324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet átszitáljuk. A közepébe mélyedést nyomkodunk és belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadunk 1 tk cukrot és 5-6 ek langyos tejet, majd hagyjuk felfutni.
  2. Ezután összedolgozzuk a maradék cukorral és tejjel, valamint 1 tojással, egy csipet sóval és a vajjal. Letakarva, meleg helyen pihentetjük a tésztát kb. 40 percig.
  3. Állandó kevergetés mellett felfőzzük a mákot a tejjel, a cukorral és a vajjal. Ha kihűlt, hozzáadjuk a fahéjat, a rumot és a szilvalekvárt.
  4. A tésztát téglalap alakúra, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és megkenjük a mákos töltelékkel, majd feltekerjük és 12 darabra vágjuk. Sütőpapírral bélelt, magasfalú tepsibe, szorosan egymás mellé tesszük a csigákat.
  5. A tetejüket megkenjük olvasztott vajjal és 1 felvert tojással. Minden csiga tetejére helyezünk néhány szilvadarabot. Még 15 percig pihentetjük.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22503
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 22.

Ajánló

Én a sütés felénél cukros tejjel átkentem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Most először alakalmaztam azt a régi trükköt, hogy a kelt tészta sütésekor egy lábosban vizet kell tenni a sütő aljába. Én egyből dupla adagot csináltam, de nem bántam meg!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek