Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darázscsípés Becsei Ági konyhájából

Darázscsípés Becsei Ági konyhájából
Darázscsípés Becsei Ági konyhájából
45 perc / előkészület: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valahol egy receptkártyán láttam, lemásoltam, és azóta megvan.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A bevonathoz és a töltelékhez

ajánlat

A képen látható süti nem egy az egyben a recept alapján készült, van egy  változata, amit néha szoktam csinálni. A mandulás keveréket nem sülés előtt kenem rá, hanem sütés után, mikor már kihűlt a tészta. A már betöltött sütire kenem, ez egy kicsit áztatja is, és nekünk így is finom volt. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle lisztet tálba töltjük, a közepébe mélyedést nyomunk. Az élesztőt belemorzsoljuk, 1 kk cukorral megszórjuk, 5 ek tejjel, és egy kevés liszttel elkeverjük.
  2. Lefedve 15 percig kelesztjük.
  3. A maradék cukrot, tejet, a vaníliás cukrot, a tojást és a margarint hozzáadjuk. Utána addig dagasztjuk, amíg el nem válik a tál falától.
  4. Lefedve 45 percig kelesztjük.
  5. A bevonathoz a margarint megolvasztjuk, 17 dkg cukrot és a mandulalapocskákat belerakjuk, majd állandóan kevergetve karamellizáljuk, 2 dl meleg tejszínt hozzákeverünk, és hagyjuk kihűlni.
  6. A pudingot főzzük meg, ahogy a csomagoláson fel van tüntetve. Hagyjuk kihűlni.
  7. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  8. A tésztát a tepsiben kinyújtjuk, és még kissé kelesztjük. A mandulamasszát rákenjük a tésztára, és 30-40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk.
  9. A maradék tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a hideg pudingban. Kenjük az alsó tésztalapra, fektessük rá a felső lapot, és vágjuk 16 darabra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 33x27x4 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 228
elküldve: 3
receptkönyvben: 64
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mandulapelyhes sütikocka, mandulás-pudingos süti, pudingkrémes süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-08-22 10:02

Kedves Ági!

Nagyon tetszik, nem bonyolult a recept, elfogadhatóak a hozzávalók árban, semmi extra, csak az hogy : guszta és nagyon finom lehet.
Köszönöm szépen.:-o
Ahogy látom,tapasztalom, július óta sütök ( sütiket ), és ez augusztusban is így van, kicsit kényeztetem a gyerekeimet, mindjárt jön a suli, és lelkierőt kell nekik adni hozzá.:-o
Szép napot és jó kedvet, hogy ki lehessen bírni ezt a csoda forróságot!
Éva-Anyóca

635
margarin 7.5 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
víz 2.5 dl
porcukor 5 dkg
élesztő 5 dkg
rétesliszt 25 dkg
finomliszt 25 dkg
mandulapehely 20 dkg
cukor 25 dkg
margarin 15 dkg
habtejszín 4 dl
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak