r
Nosalty Logó

Rizspuding 6. - eperrel, sütve

NS
Rizspuding 6. - eperrel, sütve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

325
Kalória
9.4g
Fehérje
56.9g
Szénhidrát
5.1g
Zsír
46g
Víz
90g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
26.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 325 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1527.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    227.6 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    184.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 1298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

  1. A tejet a cukorral felmelegítjük, megfőzzük benne a rizst (a végén még maradjon rajta egy kis folyadék, azt állásában beszívja), majd belekeverjük a reszelt citromhéjat. Alufóliával lefedjük és hagyjuk, hogy langyosra hűljön.
  2. Ha kihűlt, belekeverjük a tojások sárgáját.
  3. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, és óvatosan azt is a rizses masszába keverjük.
  4. Kivajazott és lisztezett felfújtformákba töltjük, a tetejére pedig negyedelt eperszemeket teszünk. Megsütjük, és kész is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

A hétvégét az egyik barátnőméknél töltöttük Balatonon. Persze amíg a fiúk a forma1-et nézték tegnap délután, mi elvonultunk kicsit beszélgetni, és a főzés is szóba került. :) Akkor ígértem meg, hogy az alábbi receptet feltöltöm.

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Tiramisus chiapuding

Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chiamagot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. Ez a tiramisus puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek