r
Nosalty Logó

Daramorzsa, a magyarok Kaiserschmarrnja

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ÍZcsiklandozó
Daramorzsa, a magyarok Kaiserschmarrnja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Daramorzsa

Sütéshez

Tálaláshoz

Összesen 1212 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Daramorzsa

Sütéshez

Tálaláshoz

Összesen 2424 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Daramorzsa

Sütéshez

Tálaláshoz

Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 1212 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1863.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 2424 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Daramorzsa

Sütéshez

Tálaláshoz

Elkészítés

Daramorzsa

  1. A búzadarát, a lisztet, a cukrot, a vaníliát és a sót mélyebb tálba öntjük és elkavarjuk. A mazsolát leöblítjük és hozzákavarjuk a lisztes keverékhez.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elhabarjuk, majd felöntjük a tejjel és a búzadarás keverékre öntjük. Alaposan összekavarjuk, majd minimum fél órára pihenni hagyjuk, hogy a búzadara és a mazsola megszívja magát. (Az igazán ínyencek rumba is áztathatják a mazsolát, ha felnőtteknek készítik.)
  3. Fél óra elteltével a tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd apránként adagolva a tejes masszához adjuk, simára keverjük óvatos mozdulatokkal, hogy a hab minél kevésbé törjön össze.

Sütéshez

  1. Egy jó nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd a daramorzsa masszáját egyben beleöntjük. Lassú tűzön sütni kezdjük. Akár a palacsinta, ez a massza is (vastagságtól függően kb. 10 perc múlva) apró levegőbuborékok megjelenésével egy időben, alul szép pirosasra sül.
  2. Ha kellően ügyesek vagyunk, ekkor egyben megfordítjuk a tésztát. (Segítségünkre lehet ebben egy nagy lapos tányér vagy fedő.) Ha nem érzünk bátorságot magunkban, akkor falapáttal óvatosan vágjuk négyfelé, és szeletenként fordítsuk meg a teljes tésztamennyiséget. Süssük tovább takarékon, további 8-10 percig, amíg ez az oldal is színesre sül.
  3. Ekkor falapáttal szaggassuk falatnyira a tésztát, szórjuk meg 1 evőkanál porcukorral és óvatosan forgatva süssük át 1-2 perc alatt.

Tálaláshoz

  1. Melegen vagy langyosra hűlve, meghintjük leheletnyi vaníliás porcukorral, és sárgabaracklekvárt kínálunk mellé.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6360
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 08.

Receptkategóriák

Daramorzsa, a magyarok Kaiserschmarrnja
ÍZcsiklandozó 12 recept

Hozzávalók

Daramorzsa

Sütéshez

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek