Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált hússal rakott sertésszelet

Darált hússal rakott sertésszelet
Darált hússal rakott sertésszelet
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A darált húsos masszát ízesíthetjük egy kis cayenne borssal is. Tálaljuk burgonyapürével, salátával.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, a nagyságuktól függően ketté vagy négybe vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A húst megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk.
  2. A tejszínt elkeverjük az ajvárral és kb. 30 ml vízzel. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. 1 ek olajat egy serpenyőben felforrósítunk. A húst oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük. Sóval, borssal ízesítjük, kivesszük.
  4. A darált húst a visszamaradt pecsenyezsírban megpirítjuk. Kivesszük.
  5. A maradék olajban a hagymát és a gombát megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst. Sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük a tejszínes-ajváros keverékkel.
  6. A hús szeleteket egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk. Elosszuk rá a darált húsos masszát.
  7. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 45 percig sütjük, ráreszeljük a sajtot, és további 45 percig sütjük.
  8. Megszórjuk a petrezselyemzölddel.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 590
elküldve: 5
receptkönyvben: 99
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott sertéssült, ajváros sertéshús, gombás sertés szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

873
csiperkegomba 250 g
vöröshagyma 1 közepes fej
sertéshús 300 g
főzőtejszín 100 g
ajvár 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
darált sertéshús 150 g
vaj 50 g
sajt 50 g
petrezselyem 1 ek