r
Nosalty Logó

Darált húsos-gombás hasé

Nagy Szandra
Darált húsos-gombás hasé
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

496
Kalória
17.3g
Fehérje
33.9g
Szénhidrát
32.4g
Zsír
92.5g
Víz
147.1g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
1.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2972 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 496 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.6 g

Zsír

  • Összesen
    194.3 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5534.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1241 mg
  • Nátrium
    3144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    203.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    554.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1709 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 2972 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

  1. Elsőként elkészítjük a házi leveles tésztát (ha valaki nem szeretné természetesen lehet boltit is használni): a vajat négyzet alakban darabokban egymás mellé rakjuk egy sütőpapíron kb. 3 mm vastagon, szépen egyenletesen egy nyújtófa segítségével ellapítjuk, hűtőbe tesszük. A lisztet, a sóval, vízzel, ecettel összeállítjuk, fóliába téve szintén a hűtőbe tesszük pihenni, amíg a vaj kellően meg nem dermed.
  2. Ha letelt az idő, a tésztát négyzet alakban akkorára nyújtjuk, hogy a vajtömb a közepére férjen, négy oldalról behajtogatjuk, óvatosan elnyújtjuk, de a vaj semmiképp ne bújjon ki, téglalap alakban. Balról jobbra jobbról balra behajtjuk, fóliában betesszük a hűtőbe pihenni 30-40 percre.
  3. 90 fokkal az előző nyújtáshoz képest elfordítva, megint téglalap alakúvá nyújtjuk a tésztát. Balról jobbra, jobbról balra, fentről le és lentről fel meghajtjuk. Megint fél órára betesszük pihenni, ezt a műveletet mégegyszer elvégezzük.
  4. Legalább két órára, de a legjobb egy éjszakára pihenni hagyni a tésztát, akár fagyaszthatjuk is, adagokban, hogy mindig legyen házi leveles tésztánk otthon. Sokrétűen felhasználható.
  5. Elkészítjük a tölteléket: pici olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, gombát, darált húst, fűszerezzük. A pirospaprikát később tegyük bele!
  6. Ha kész, késes aprítóban krémesre daráljuk, ebbe a masszába keverjük bele a tojássárgáját, a pirospaprikát és a lereszelt sajtot.
  7. A tésztánkat kinyújtjuk, hosszában ujjnyi vastagon nem teljesen a szélétől indulva megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, tojássárgájával lezárjuk ott, ahol a tölteléket 1 cm átfedéssel elfedi a tészta. Levágjuk a kész rudat. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg töltelékünk és tésztánk van.
  8. 2-3 cm-es darabokra vágunk minden rudat, lekenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal vagy amivel szeretnénk.
  9. 175 fokon 30 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40

Egy kis vendégváró sós falatka, nálunk nagy sikert aratott! Még egy módja a leveles tészta sokrétű felhasználásának. Természetesen használhatunk bolti tésztát is!

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Túrós rúd füstölt sajttal

Ahány gramm liszt, annyi túró és vaj, ez az alapreceptje a világ legfinomabb sajtos falatkájának, a sajtos rúdnak. Ebből a tésztából lehet pogácsát is szaggatni, a fő, hogy minél ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek