r
Nosalty Logó

Darált húsos-gombás hasé

Nagy Szandra
Darált húsos-gombás hasé
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

496
Kalória
17.3g
Fehérje
33.9g
Szénhidrát
32.4g
Zsír
92.5g
Víz
147.1g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
1.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2972 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 496 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.6 g

Zsír

  • Összesen
    194.3 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5534.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1241 mg
  • Nátrium
    3144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    203.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    554.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1709 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 2972 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

  1. Elsőként elkészítjük a házi leveles tésztát (ha valaki nem szeretné természetesen lehet boltit is használni): a vajat négyzet alakban darabokban egymás mellé rakjuk egy sütőpapíron kb. 3 mm vastagon, szépen egyenletesen egy nyújtófa segítségével ellapítjuk, hűtőbe tesszük. A lisztet, a sóval, vízzel, ecettel összeállítjuk, fóliába téve szintén a hűtőbe tesszük pihenni, amíg a vaj kellően meg nem dermed.
  2. Ha letelt az idő, a tésztát négyzet alakban akkorára nyújtjuk, hogy a vajtömb a közepére férjen, négy oldalról behajtogatjuk, óvatosan elnyújtjuk, de a vaj semmiképp ne bújjon ki, téglalap alakban. Balról jobbra jobbról balra behajtjuk, fóliában betesszük a hűtőbe pihenni 30-40 percre.
  3. 90 fokkal az előző nyújtáshoz képest elfordítva, megint téglalap alakúvá nyújtjuk a tésztát. Balról jobbra, jobbról balra, fentről le és lentről fel meghajtjuk. Megint fél órára betesszük pihenni, ezt a műveletet mégegyszer elvégezzük.
  4. Legalább két órára, de a legjobb egy éjszakára pihenni hagyni a tésztát, akár fagyaszthatjuk is, adagokban, hogy mindig legyen házi leveles tésztánk otthon. Sokrétűen felhasználható.
  5. Elkészítjük a tölteléket: pici olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, gombát, darált húst, fűszerezzük. A pirospaprikát később tegyük bele!
  6. Ha kész, késes aprítóban krémesre daráljuk, ebbe a masszába keverjük bele a tojássárgáját, a pirospaprikát és a lereszelt sajtot.
  7. A tésztánkat kinyújtjuk, hosszában ujjnyi vastagon nem teljesen a szélétől indulva megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, tojássárgájával lezárjuk ott, ahol a tölteléket 1 cm átfedéssel elfedi a tészta. Levágjuk a kész rudat. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg töltelékünk és tésztánk van.
  8. 2-3 cm-es darabokra vágunk minden rudat, lekenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal vagy amivel szeretnénk.
  9. 175 fokon 30 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40

Egy kis vendégváró sós falatka, nálunk nagy sikert aratott! Még egy módja a leveles tészta sokrétű felhasználásának. Természetesen használhatunk bolti tésztát is!

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...