r
Nosalty Logó

Darafelfújt vérnaranccsal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Darafelfújt vérnaranccsal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 731 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2917 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 135 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.1 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 731 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    76.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4224.5 g
  • Cink
    395 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1560 mg
  • Vas
    307 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.9 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    39 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    372 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1520 micro
Összesen 2917 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 135 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A datolyát kockákra vágjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját simára kavarjuk 4 ek tejjel.
  2. A maradék tejet a cukorral és a citromhéjjal felfőzzük. A citromhéjat kivesszük. A tejhez adjuk a darát, felfőzzük, levesszük a tűzről és hagyjuk kb. 4-5 percet állni.
  3. A darához keverjük a túrót, a tojássárgát, datolyát és a pisztácia 2/3-át, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
  4. A masszát egy vajjal kikent tűzálló tálba (kb. 1,5 l) simítjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 30 percig sütjük.
  5. A narancsokat filézzük. A narancsfiléket elkeverjük a mézzel és a maradék pisztáciával.
  6. A felfújtat hagyjuk kb 10 percig hűlni. A narancsfilékkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1212
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha egy kicsit egzotikusabban szeretnénk, ízesítsük a darát egy kis rózsavízzel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek