r
Nosalty Logó

Dani szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dani szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 978 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 7828 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 314 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 978 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    462.7 g
  • Telített zsírsav
    222 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1877 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4940.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    636 mg
  • Foszfor
    2138 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    756.4 g
  • Cukor
    483 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1854 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    352 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    1295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1715 micro
  • α-karotin
    196 micro
  • β-karotin
    1400 micro
  • β-crypt
    383 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2870 micro
Összesen 7828 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. Az 5 dkg étcsokoládét felolvasztjuk, az aszalt gyümölcsöket összevagdaljuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojásfehérjét a cukor 2/3-ad részével habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a maradék cukorral, majd hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, a habbá vert fehérjét és a liszttel elkevert aszalt gyümölcsöket.
  3. Kb. 24*40 cm-es tepsiben 180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.

Krém

  1. A krémhez való aszalt gyümölcsöt megáztatjuk a rumba.
  2. A krémhez 0,5 dl tejszínbe belereszeljük 1 narancs héját, elkeverjük 0,5 dl narancslével, majd forrásig melegítjük 5 dkg vajjal. Beleszórjuk a 15 dkg étcsokoládét, elkeverjük, miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.
  3. 1 dl tejszínt forrásig melegítjük 5 dkg vajjal, beleszórjuk a 15 dkg fehér csokoládét, elkeverjük, miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.
  4. A kihűlt piskóta széleit kb. 1 cm szélesen körbevágjuk, és a levágott széleket kockákra vágjuk, majd elkeverjük a rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel, és meglocsoljuk egy kevés rummal (egyéb maradék piskótát is felhasználhatunk a krémhez).
  5. A fehér csokoládés krémet összekeverjük a mascarpone krémsajttal, és hozzákeverjük a pürésített avokádót, majd a kockákra vágott piskótával elkevert aszalt gyümölcsöket.
  6. A piskóta tetejére rákenjük az étcsokoládés krémet, majd a piskótával összekevert fehér csokoládés krémet, és végül a habbá vert tejszínt.

Díszítés

  1. Olvasztott csokoládéval és aszalt gyümölcsökkel díszítjük, majd tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24*40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3469
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyedi süteményt szerettem volna készíteni, és ez lett belőle.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek