Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rigó Jancsi Ágicámdrágám konyhájából

Rigó Jancsi Ágicámdrágám konyhájából
Rigó Jancsi Ágicámdrágám konyhájából
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem nagy kedvence a RIGÓ JÁNOS. Neki akartam örömet szerezni, amikor sok-sok évvel ezelőtt megtaláltam ezt a receptet a Nők Lapja tavaszi mellékletében. Egy kis változtatással azóta már többször elkészítettem.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Az alsó lap megkenésénél én fóliából egy keretet csinálok (mivel elég magas a krém), így nem tud megcsúszni, és utána teszem rá a csokis tetőt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük a porcukorral.
  2. 12 dkg lisztet összekeverünk kakaóval, apránként óvatosan összeforgatjuk a tojáskrémmel.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belesimítjuk, megsütjük.
  5. Vékonyan beszórunk egy tiszta konyharuhát liszttel és a megsült tésztát ráborítjuk, azonnal lehántjuk róla a papírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A baracklekvárt megmelegítjük és szitán áttörjük.
  7. A kihűlt tészta széleit egyenesre vágjuk, majd kettévágjuk. Az egyiket megkenjük sárgabaracklekvárral és szikkadni hagyjuk, ez lesz a teteje. A csokoládét felolvasztjuk (én mikróban csináltam), és összekeverjük 2 ek olajjal, majd a lekvárral megkent lapra öntjük, hagyjuk megdermedni, és végül forró vízbe mártott késsel kockákra jelöljük a későbbi vágáshoz.
  8. A krémhez a vaníliás cukrot kakaóporral összekeverjük, hozzáadjuk a lehűtött tejszínt, elkezdjük egy kicsit összekeverni, majd hozzáadjuk a zselatinfixet és kézi habverővel, vagy robotgéppel kemény habbá verjük.
  9. A krémet a tésztalapra halmozzuk, és a tetejére rátesszük a csokival bevont tésztalapot.
  10. Fogyasztásig hideg helyen tároljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 257
elküldve: 13
receptkönyvben: 517
elkészítve: 12/24
Facebookon megjelent: 2

szakács

Ágicámdrágám

Mióta szakács: 2011.11.27.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny, Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rigó jancsi, csokikocka, étcsokoládés sütikocka

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katharosz
Katharosz / katharosz Thu, 2016-02-18 21:21

Kedves Ági, szerintem a tetejére szánt hozzávalóknál az olaj mennyiségét javítani kellene.
Üdv.
Kati

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Thu, 2014-12-04 16:38

Kedves Balintmonika !
Megmondom őszintén a hozzászólás elején gondoltam,hogy valaki megint "megtalált",de aztán nagyon kellemes meglepetés ért. Örülök,hogy ízlett :)

balintmonika
balintmonika Thu, 2014-12-04 10:09

A tészta hozzávalóiból hiányoltam a sütőport,a krémhez sokallottam a kakaót,és amikor bementem a spajzba a csokiért, rá kellett jönnöm,hogy valaki sunyiban megette azt.Mégis az előírtaknak megfelelően készítettem el a sütit.A tetejére a régről megmaradt csokinyuszikat olvasztottam meg(óriási szerencsémre-vagy a csokifaló szerencséjére nem járt még le a szavatossága).Meg kell állapítanom,hogy a tésztába nem szabad sütőport tenni,a krémhez nagyon sok(8 kanálnyi) kakaó kell,és a tetejéről nem hiányozhat a csoki sem!Köszi a receptet!

hernaaa
hernaaa Fri, 2013-01-11 18:23

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a lekvár az a csokibevonat alatt van, vagy a krém és a felső tészta között? Köszönöm!

mézédes
mézédes Tue, 2012-12-11 18:04

Nagyon,nagyon finom! Olyan krémet kerestem, amihez nem kell olvasztott csoki, és ez holland kakaóporral valami fenséges lett!!!

1011
tojás 6 db
porcukor 12 dkg
finomliszt 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
habtejszín 10 dl
cukrozatlan kakaópor 8 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 12 dkg
zselatinfix 2 csomag
sárgabaracklekvár 10 dkg
tortabevonó 15 dkg
napraforgó olaj 2 ek