r
Nosalty Logó

Gombás majonézes burgonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Gombás majonézes burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A salátához

A díszítéshez

Összesen 1029 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A salátához

A díszítéshez

Összesen 3086 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A salátához

A díszítéshez

Összesen 143 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1575.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 1029 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    235.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4726 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1234 mg
  • Nátrium
    2323 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1236.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1235 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1358 micro
Összesen 3086 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A salátához

A díszítéshez

Elkészítés

A salátához

  1. A burgonyát héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és felszeleteljük.
  2. 1 db vöröshagymát megpucolunk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük a gombát, enyhén megsózzuk és megpároljuk.
  3. A felkarikázott burgonyához adjuk a kihűlt gombát és a maradék 2 megpucolt, és vékony szeletekre felvágott hagymát.
  4. A majonézt kikeverjük a tejföllel, mustárral és a citromlével, beleforgatjuk a gombás-hagymás burgonyát, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  5. A tetejére 1-1 szelet sajtból harangot vágunk ki, és a salátánk közepére tesszük. Az uborkát hosszában felszeleteljük, ez lesz a harang fölött a masni és az akasztó. Vörösbabbal és petrezselyemzölddel díszítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4912
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás majonézes burgonya
Salamon Csilla 1202 recept

Szeretnék még karácsony előtt egy tippet adni, hogyan lehet a hidegtálakat díszíteni:)

Hozzávalók

A salátához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!