r
Nosalty Logó

Curry-s zöldbabsaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tubicám
Curry-s zöldbabsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 265 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1060 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 100 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1933 micro
  • β-karotin
    4857 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 265 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2128.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    771.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2248 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    7730 micro
  • β-karotin
    19428 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3373 micro
Összesen 1060 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    733 micro
  • β-karotin
    1843 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot forrásban levő vízben pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük.
  2. Az öntethez a tejfölt elkeverjük a majonézzel, majd curryvel és ételízesítővel vagy sóval, ízlés szerint fűszerezzük. Végül belenyomjuk a fokhagymát, és összeforgatjuk a szezámmaggal.
  3. A kihűlt zöldbabhoz hozzáadjuk a sárgarépát, és összekeverjük az öntettel.
  4. Fogyasztás előtt hűtőben pihentetjük minimum fél órát, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor a saláta tetejét is meghinthetjük még pirított szezámmaggal.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1171
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 04.

Ajánló

Tartalmas saláta, amely húsételek mellé, akár egyéb köret nélkül is kínálható. Önmagában fogyasztva is laktató fogás, például néhány szelet pirítóssal, friss kenyérrel vagy bagettel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Curry-s zöldbabsaláta
Tubicám 33 recept

Nagyon szeretjük a zöldbabot, szezonjában hetente többször, felváltva készül belőle leves, főzelék és a különféle saláták. Anyukám curry-s zöldbabsalátája pedig még azt is kiérdemelte, hogy akár télen, friss alapanyag híján a fagyasztott zöldséggel összeállított verzióval is beérjük, nálunk nagy siker.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek