Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Curry-s csirkés saláta

Curry-s csirkés saláta
Curry-s csirkés saláta
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer a Drie Gezusters nevű groningeni vendéglátóipari egység komplexumban ettem ilyen salátát, azóta imádom. :)

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Könnyű, izgalmas fogás, elsősorban vacsorára ajánlom egy pohár száraz/félszáraz fehérborral.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A joghurtot összekeverjük a curry porral és a majonézzel.
  2. A füstölt csirkemell-filét felkockázzuk, serpenyőben kicsit megpirítjuk, majd ráöntjük a joghurtos dresszinget. Összeforraljuk, hogy a curry elveszítse nyers ízét. Ha túl híg lenne, elforralunk a levéből, ha kész, ízesítjük citromlével, esetleg sóval és borssal.
  3. A szőlőszemeket félbevágjuk, kimagozzuk, az almát kockára vágjuk, a kész csirkés öntethez keverjük.
  4. Egy tálba tépkedjük a salátaleveleket, ráhalmozzuk a madársalátát, a feldarabolt paradicsomot és paprikát, összekeverjük.
  5. A csirkés ragut a zöldségek tetejére halmozzuk, és jóízűen elfogyasztjuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 150
elküldve: 4
receptkönyvben: 95
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kexie

Mióta szakács: 2011.04.03.
18 recept

receptjellemzők

konyha: holland
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
alkalom: karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkesaláta, majonézes csirkemellsaláta, currys-szőlős csirkesaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

397
csirkemell filé 6 dkg
joghurt 1.5 dl
curry por 2 tk
majonéz 1 ek
citromlé 1 teáskanál
szőlő 5 dkg
alma 0.5 db
salátalevél 2 db
madársaláta 5 dkg
paradicsom 2 kis db
pritaminpaprika 0.5 kis db
napraforgó olaj 1 teáskanál