Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos-tejfölös szelet

Pudingos-tejfölös szelet
Pudingos-tejfölös szelet
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Interneten böngészve találtam erre a receptre.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A közepéhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a krémet készítjük el: a pudingot elkészítjük. Miután megfőztük, hűlni hagyjuk. A kihűlt pudingot elkeverjük a tejfölökkel, ízesítjük vaníliás cukorral.
  2. Elkészítjük a tésztát: a liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk és kétfelé vesszük.
  3. Az egyiket kinyújtjuk és tepsibe tesszük, majd elsimítjuk rajta a krém felét, rátesszük a babapiskótát, a megmaradt krémet elsimítjuk rajta.
  4. Kinyújtjuk a másik lapot, rátesszük a krémre és megsütjük.
  5. A tetejét megszórjuk porcukorral.
     

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 181
elküldve: 17
receptkönyvben: 265
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes szelet, tejfölös-babapiskótás szelet, pudingkrémes-babapiskótás sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NORSZI
NORSZI Wed, 2012-11-14 09:49

Nagyon finom. Én annyi csavart tennék bele, hogy a babapiskótát beáztatnám valami kakaós-rumaromás tejbe egy pillanatra, és úgy tenném a pudingra. Így szerintem még ízesebb, és nem annyira száraz lenne.

1792
finomliszt 40 dkg
szódabikarbóna 1 kk
margarin 25 dkg
tojás 1 db
cukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tejföl 1 ek
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 20 dkg
tejföl 600 g
babapiskóta 200 g
porcukor 1 ek