Nosalty Logó

Cukormentes vaníliás-mákos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukormentes vaníliás-mákos süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 493 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1973 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 189 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1299.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 493 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    138.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5197 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1919 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1768 mg
  • Nátrium
    1147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 1973 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A felvert habhoz keverés közben egyesével adagoljuk a tojások sárgáját.
  2. Összekeverjük a sütőport a mákkal és a por édesítővel, majd óvatosan a habba keverjük.
  3. Egy 35x20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és 180 fokos sütőben megsütjük. Nem kell neki sok idő. Ha kihűlt, középen kettévágjuk.
  4. A krémhez a tejet összekeverjük 1 tk folyékony édesítővel és a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle.
  5. A tejszínt 1 tk édesítővel és 1 cs habfixálóval kemény habbá verjük.
  6. Ha teljesen kihűlt a vaníliás krém, robotgéppel simára kavarjuk, és ezt követően óvatosan összekeverjük az előzőleg felvert tejszínnel.
  7. Az így kapott tejszínes-vaníliás masszával megtöltjük a mákos lapokat úgy, hogy kb. 1/3-ad része maradjon a tetejére.
  8. Végül annyi diabetikus csokit reszelhetünk rá, amennyit csak szeretnénk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 31051
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Ajánló

A tészta nem lesz túl magas, de szerintem ekkora mérethez éppen elegendő. Nem javaslom ettől nagyobb méretű tepsiben sütni, nehogy túl lapos legyen. Mondanám, hogy tejszín helyett használhatunk növényi tejszínt is, de azok általában cukrozottak, és akkor már nem büntetlen ez a finomság. Ha esetleg nem bízunk a tejszínben, tehetünk még fél cs fixálót a tejszínhez, de a pudingnál is használhatunk 3,5 dl helyett csak 3 dl tejet. Nekem éppen olyan könnyű és krémes a receptben említett arányokkal, amilyennek szeretem. A tészta önmagában nem lesz túl édes, de a krémmel együtt nagyon finom!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádom az édes-krémes sütiket, és valahogy mindig délután tör rám a nassolhatnék. Ilyenkor már próbálok könnyebb, cukor- és lisztmentes ételeket enni. Egy közelgő ünnep előtt ötlöttem ki ezt a receptet, hogy az ünnepek alatt se legyen bűntudatom, ha akkor nasizok, amikor már késő délután van. A tejszín zsírosságától eltekintve ez a süti egy könnyű, és nem hizlaló finomság. Ajánlom diétázóknak és cukorbetegeknek is egyaránt. Nagyon finom!!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Megsütöttem és nagyon finom lett! Tényleg könny? és krémes! Most sül a második adag, mert az els? pikk-pakk elfogyott :) El?ször 6 ek Xilittel készítettem a tésztát, a második adagot pedig gyógyszertárban kapható fructosos édesít?porral (4 ek) csináltam, mert elfogyott a Xilitem. Remélem azzal is ugyanolyan finom lesz :) A tészta viszont nekem nem lett olyan magas, hogy ketté tudjam vágni, de így is isteni finom! :) Egyáltalán nem érz?dik rajta, hogy édesít?szerrel van készítve és nem pedig cukorral. Köszönöm a receptet! :)

moczarka

Elkészítettem és nagyon finom. Én csak Xillitet használtam, a krémbe is ezt tettem, illetve nádcukros vaníliás pudinggal és laktózmentes tejjel, tejszínnel. Ja és csokireszelék nélkül is tökéletes. Nagyon finom és krémes. A leírás 4. pontjában van egy kis hiba, gondolom a pudingport keverjük az édesít?vel és utána a tejjel. Nem kötekedésb?l írom.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.