r
Nosalty Logó

Karácsonyi narancsos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karácsonyi narancsos süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 646 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2581 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 107 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    246 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 646 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2462.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.9 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1496.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    432 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    980 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    812 micro
  • β-crypt
    985 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2642 micro
Összesen 2581 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Két piskótát sütünk, így az elsőhöz először 3 tojássárgáját robotgéppel összekeverünk 3 evőkanál cukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Majd a fehérjék kemény habját hozzákeverjük a tojássárgás cukros keverékhez. Majd ehhez apránként 3 evőkanál lisztet adunk, és egy csipet sütőport.
  3. Az összekevert masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és elsimítjuk, és kb. 10 perc alatt megsütjük.
  4. Ha megsült, (tűpróba) kivesszük a tepsiből, és félrerakjuk. A fent leírtakhoz hasonlóan csinálunk még egy piskótát.
  5. Ha mindkét piskóta kész, ez egyiket megkenjük narancs vagy barack lekvárral és összetapasztjuk a 2 piskótát.
  6. A krémhez a narancsot megpucoljuk, éles, hegyes késsel leszedjük a narancs húsáról a külső fehér, vékony "héját" is.
  7. Ha megvan, a narancs húsát apró kis darabokra vágjuk és egy lábosba feltesszük a tűzre főni (mintha lekvárt főznénk). Hozzáadjuk a meghámozott, apró kis kockákra vágott almákat.
  8. Kevergetjük, és hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat. Addig főzzük amíg be nem sűrűsödik.
  9. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit kihűlni. Közbe a tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt narancsos keveréket robotgéppel kicsit pépesítjük, majd hozzákeverjük a tejszínhabhoz. Végül hozzá keverjük a zselatinfix-et.
  10. Ha a piskóta nem éri el a tepsi falát, kemény papírból készítünk egy peremet és ha kell szalvétával még kitámasztjuk az oldalát, hogy ne folyjon ki a krém ha ráöntjük.
  11. Ráöntjük a piskótára a krémet, és pár órára a hűtőbe tesszük.
  12. Ha megdermedt, a tetejére az almát apró kockára vágjuk és összekeverjük fahéjas cukorral.
  13. Majd rászórjuk a süti tetejére. Végül zselatinnal leöntjük.
  14. Visszatesszük a hűtőbe és egy óra múlva fogyasztható.
  • Tepsi mérete: 38*24*6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 17806
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 01.

Ajánló

Ha valaki több krémet szeretne, akkor dupla adag tejszínt használjon, de akkor zselatin fix-ből is két csomag kell. Szerintem ehhez a hideg, krémes sütihez nagyon illik a meleg karamell öntet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem csak karácsonykor, hanem bármikor elkészíthető bármilyen másik gyümölcsből.  Ebből az adagból 4-6 főre elég sütemény készül.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...