Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi narancsos süti

Karácsonyi narancsos süti
Karácsonyi narancsos süti
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem csak karácsonykor, hanem bármikor elkészíthető bármilyen másik gyümölcsből. 
Ebből az adagból 4-6 főre elég sütemény készül.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Ha valaki több krémet szeretne, akkor dupla adag tejszínt használjon, de akkor zselatin fix-ből is két csomag kell.
Szerintem ehhez a hideg, krémes sütihez nagyon illik a meleg karamell öntet!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Két piskótát sütünk, így az elsőhöz először 3 tojássárgáját robotgéppel összekeverünk 3 evőkanál cukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Majd a fehérjék  kemény habját hozzákeverjük a tojássárgás cukros keverékhez. Majd ehhez apránként 3 evőkanál lisztet adunk, és egy csipet sütőport.
  3. Az összekevert masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és elsimítjuk, és kb. 10 perc alatt megsütjük.
  4. Ha megsült, (tűpróba) kivesszük a tepsiből, és félrerakjuk. A fent leírtakhoz hasonlóan csinálunk még egy piskótát.
  5. Ha mindkét piskóta kész, ez egyiket megkenjük narancs vagy barack lekvárral és összetapasztjuk a 2 piskótát.
  6. A krémhez a narancsot megpucoljuk, éles, hegyes késsel leszedjük a narancs húsáról a külső fehér, vékony "héját" is.
  7. Ha megvan, a narancs húsát apró kis darabokra vágjuk és egy lábosba feltesszük a tűzre főni (mintha lekvárt főznénk). Hozzáadjuk a meghámozott, apró kis kockákra vágott almákat.
  8. Kevergetjük, és hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat. Addig főzzük amíg be nem sűrűsödik. 
  9. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit kihűlni. Közbe a tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt narancsos keveréket robotgéppel kicsit pépesítjük, majd hozzákeverjük a tejszínhabhoz. Végül hozzá keverjük a zselatinfix-et.
  10. Ha a piskóta nem éri el a tepsi falát, kemény papírból készítünk egy peremet és ha kell szalvétával még kitámasztjuk az oldalát, hogy ne folyjon ki a krém ha ráöntjük.
  11. Ráöntjük a piskótára a krémet, és pár órára a hűtőbe tesszük.
  12. Ha megdermedt, a tetejére az almát apró kockára vágjuk és összekeverjük fahéjas cukorral.
  13. Majd rászórjuk a süti tetejére. Végül zselatinnal leöntjük.
  14. Visszatesszük a hűtőbe és egy óra múlva fogyasztható.

  • tepsi mérete: 38*24*6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 814
elküldve: 2
receptkönyvben: 200
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Virág

Mióta szakács: 2009.10.21.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos-almás piskóta, narancsos süti almával, narancskrémes sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2012-01-11 09:15

Ez frenetikus! Kár, hogy csak most bukkantam rá! Bár lehet minden nap karácsony...:-) Mentve!

646
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 csipet
narancslekvár 5 dkg
narancs 4 közepes db
alma 2 közepes db
cukor 3 ek
fahéj 1 tk
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 2 dl
zselatinfix 1 csomag
alma 1 közepes db
cukor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint
tortazselé 1 csomag