Karácsonyi narancsos süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
13g narancslekvár31 kcal
A krémhez
-
260g narancs89 kcal
-
100g alma47 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
A tetejére
-
50g alma23 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g tortazselé10 kcal
Összesen
646
kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
50g narancslekvár123 kcal
A krémhez
-
1040g narancs357 kcal
-
400g alma187 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
A tetejére
-
200g alma94 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
2581
kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
13.5g tojás17 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5 kcal
A krémhez
-
42.4g narancs15 kcal
-
16.3g alma8 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
8.2g habtejszín24 kcal
-
0.8g zselatinfix1 kcal
A tetejére
-
8.2g alma4 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.5g tortazselé2 kcal
Összesen
107
kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 615.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.5 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 374 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 108 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 253 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 246 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 660 micro
Összesen
646
kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 65 g
Zsír
-
Összesen 92.1 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2462.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 670 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 962 mg
-
Nátrium 517 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 393.9 g
-
Cukor 284 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1496.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1124 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 432 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 416 micro
-
Kolin: 980 mg
-
Retinol - A vitamin: 1013 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 812 micro
-
β-crypt 985 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2642 micro
Összesen
2581
kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 csipet sütőpor
A krémhez
-
4 közepes db narancs
-
2 közepes db alma
-
3 ek cukor
-
1 tk fahéj
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
A tetejére
-
1 közepes db alma
-
1 ek cukor
-
fahéj ízlés szerint
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
A tésztához
- Két piskótát sütünk, így az elsőhöz először 3 tojássárgáját robotgéppel összekeverünk 3 evőkanál cukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
- Majd a fehérjék kemény habját hozzákeverjük a tojássárgás cukros keverékhez. Majd ehhez apránként 3 evőkanál lisztet adunk, és egy csipet sütőport.
- Az összekevert masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és elsimítjuk, és kb. 10 perc alatt megsütjük.
- Ha megsült, (tűpróba) kivesszük a tepsiből, és félrerakjuk. A fent leírtakhoz hasonlóan csinálunk még egy piskótát.
- Ha mindkét piskóta kész, ez egyiket megkenjük narancs vagy barack lekvárral és összetapasztjuk a 2 piskótát.
- A krémhez a narancsot megpucoljuk, éles, hegyes késsel leszedjük a narancs húsáról a külső fehér, vékony "héját" is.
- Ha megvan, a narancs húsát apró kis darabokra vágjuk és egy lábosba feltesszük a tűzre főni (mintha lekvárt főznénk). Hozzáadjuk a meghámozott, apró kis kockákra vágott almákat.
- Kevergetjük, és hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat. Addig főzzük amíg be nem sűrűsödik.
- Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit kihűlni. Közbe a tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt narancsos keveréket robotgéppel kicsit pépesítjük, majd hozzákeverjük a tejszínhabhoz. Végül hozzá keverjük a zselatinfix-et.
- Ha a piskóta nem éri el a tepsi falát, kemény papírból készítünk egy peremet és ha kell szalvétával még kitámasztjuk az oldalát, hogy ne folyjon ki a krém ha ráöntjük.
- Ráöntjük a piskótára a krémet, és pár órára a hűtőbe tesszük.
- Ha megdermedt, a tetejére az almát apró kockára vágjuk és összekeverjük fahéjas cukorral.
- Majd rászórjuk a süti tetejére. Végül zselatinnal leöntjük.
- Visszatesszük a hűtőbe és egy óra múlva fogyasztható.
- Tepsi mérete: 38*24*6
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 17806
- Feltöltés dátuma: 2011. január 01.
Ajánló
Ha valaki több krémet szeretne, akkor dupla adag tejszínt használjon, de akkor zselatin fix-ből is két csomag kell. Szerintem ehhez a hideg, krémes sütihez nagyon illik a meleg karamell öntet!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nem csak karácsonykor, hanem bármikor elkészíthető bármilyen másik gyümölcsből. Ebből az adagból 4-6 főre elég sütemény készül.