Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamell balzsamecetes málnaöntettel

Kacsamell balzsamecetes málnaöntettel
Kacsamell balzsamecetes málnaöntettel
36 perc / előkészület: 15 perc főzés: 3 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készítettem otthon egy isteni arab fűszerkeveréket sokféle fűszerrel. Az érdekessége az volt, hogy levendulát is írt hozzá. Ezért, hogy kiemeljem az ízét, tettem kevés levendulaszirupot az öntethez, és tálalásnál kevés levendulavirágot szórtam a húsra. Látványnak és ízre is nagyon pikáns, finom ételt kaptam.

hozzávalók / 3 adag

A kacsasülthöz:

Az öntethez:

ajánlat

Köretnek cikkekre vágott előfőzött burgonyát és nyers édesburgonyát sütöttem hozzá 2-3 kanál olajjal, borssal, durvára őrölt koriandermaggal.

Szólj hozzá!

elkészítés

A kacsasülthöz:

  1. A kacsamellet megmossuk, szárazra töröljük. A bőrét beirdaljuk, hogy ki tudjon sülni a zsírja. Sózzuk, és bedörzsöljük az arab fűszerkeverékkel.
  2. Serpenyőben erős lángon mindkét oldalát 2-3 percig sütjük, míg megpirul, majd a 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre (függ a hús méretétől, és hogy mennyire rozén szeretjük).
  3. Ha megsült, letakarjuk fóliával, és 10-15 percet pihentetjük, mielőtt felszeletelnénk.

Az öntethez:

  1. A balzsamecetet és a málnát a levendulasziruppal összeforraljuk néhány percig, míg az ecetesség egy kicsit eltűnik és a szósz kezd sűrűsödni.
  2. Ha levettük a tűzről, sűrű szitán átpasszirozzuk.
  3. Tálalásnál meglocsoljuk vele a felszeletelt húst.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x25 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 823
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres kacsamell, kacsasült balzsamecetes málnaöntettel, kacsamell sütve balzsamecetes öntettel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2014-01-13 17:28

Drága Mártika!
Mindig mondom, elkényeztetsz evvel a sok dicsérettel. Köszönöm szépen. Szerintem a levendulaszirupot el tudnád sütni, csak virág nem kell rá, mert úgy jóval intenzívebb. Az édesburgonya kicsit sütőtökös-répás szerű. Naná, hogy ezt szereti a fiam, hiszen csak hatszor annyiba kerül, mint a natúr társa. Mindegy, csinálom. Csak abból készíteni a köretet túlzásnak tartanám, mert elég édes, de így tökéletes volt. Ne is mond a karácsonyt. Olyan boldog voltam előtte, most meg újra kezdhetek diétázni. Az pedig nálunk elég nehézkes, mint a receptjeimet is látod. Na sebaj. Jön a kikelet, nekiállok mozogni és elhussannak a kilók. Addig meg ilyesmit eszem.
Szeretettel ölel: Évi néni

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2014-01-12 17:31

Draga Evi neni!

Mar mielött kinyitottam a receptet erösen sejtettem, hogy ez a finomsag csakis TÖLED szarmazhat! Fantasztikus, köszönettel eltettem. A levendulatol sajnos el kell tekintenem, leven ferjem nem rajongoja az egzotikus eteleknek... Szeretjük a kacsat-libat, igy biztosan sorra kerül, egyelöre pihegünk a karacsony-ujevi finomsagok utan... En is mindig elöfözöm a sütnivalo krumpedlit, ezt meg az Anyukamtol tanultam, azaz lattam, hogy csinalja, leven anno nem igen tudott rabirni arra, hogy figyeljem öt div. etkek elkeszitese közben.... Ja, en eddig nem mertem kiprobalni az edes-krumplit, ez olyasmi izü, mint pl. a repa? Az is finom am, elöfözve, vajban sütve...

Sok puszit küldök, Marti

618
kacsamell 3 közepes db
tagin fűszerkeverék 3 ek
0 ízlés szerint
balzsamecet 1 dl
málna 20 dkg
levendulaszirup 1 ek