Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcskenyér gyorsan és egyszerűen

Gyümölcskenyér gyorsan és egyszerűen
Gyümölcskenyér gyorsan és egyszerűen
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan készen van. Nagyon finom. Kell ennél több? :) Kezdőknek is szívesen ajánlom, szerintem elronthatatlan.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az őzgerinc formánkat béleljük ki sütőpapírral, melegítsük elő a sütőt.
  2. A vajat (margarint) a kristálycukorral, vaníliás cukorral kézi robotgép segítségével keverjük ki habosra. Egyenként tegyük hozzá, dolgozzuk el benne a tojásokat. Adjuk hozzá a 7 ek tejet. Keverjük ki alaposan.
  3. Hozzáadjuk a sütőport és a lisztet. A gép segítségével dolgozzuk össze.
  4. Keverjük bele az aszalt gyümölcsöket.
  5. Öntsük bele a formánkba, egyenletesen igazítsuk el benne. Ütögessük meg az alját, tegyük be a sütőbe
  6. Kb. 20 percig ne nyitogassuk a sütőt, csak kívülről lessünk rá. Sütőtől függően 30-40 perc alatt megsül. Tűpróba. Ha már nem ragad a hurkapálcikánkra, kész van.
  7. Tálcára fordítsuk rá az őzgerincet. Még forrón húzzuk le róla a sütőpapírt. Ha langyosra kihűlt, porcukorral szórjuk meg a tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 33x5 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 135 404
elküldve: 35
receptkönyvben: 600
elkészítve: 39/39
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

aszalt gyümölcsös őzgerinc, őzgerinc sütemény aszalt gyümölccsel, gyümölcskenyér őzgerinc formában

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2017-12-18 10:39

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a kiemelést. Sajnos a Facebook oldalt napok óta nem tudom megnézni, első kép betölt, (nálam jelentleg egy pogácsa van) utána pörög/tölt majd eltünik az egész, az oldal fehér lesz, aztán megjelenik és első kép..és kezdődik minden elölről. Örülnék, ha meggyógyulna:)
Mindenkinek nagyon szép, kellemes karácsonyi ünnepeket és vidám, boldog új évet kívánok!:) Gabi

predator1982
predator1982 Wed, 2015-12-23 16:45

Biztosan buta kérdés, de milyen sütési módban kell? Légkeveréses? Alul felül?

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2015-12-23 16:55

Szia,
dehogy buta kérdés:) Alsó-felső, az én sütőmben kb. ennyi idő kellett. Figyelj rá, és feltétlenül tűpróbával ellenőrizd átsült-e. Sok sikert, remélem ízleni fog:) Kellemes és nagyon boldog karácsonyt! Gabi

predator1982
predator1982 Wed, 2015-12-23 17:02

Köszönöm a gyors válaszodat, már megsütöttem, csak légkeverésessel, kicsit barnáska lett, de azért jól néz ki:-) Nagyon egyszerű, örülök a receptnek,

Köszönöm:-)

sarai eva
sarai eva Wed, 2015-04-01 19:56

Szia Gabys!

Hát ebben a receptedben sem csalódtam!

Szeretem az ilyen egyszerű, gyors, olcsó süteményeket, főleg ha több félét sütök.
Húsvétkor megint elkészítem, annyit változtatva rajta, hogy a tetejére borsodót öntök.
Azért nem csoki krémet,mert arra ott van a "Csokihabos".
Kellemes ünnepeket kívánok! Éva

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2015-04-02 19:26

Szia Éva:)
Mindig olyan jól esnek a soraid:) Örülök, hogy ez is bevált, remélem, hogy találsz még nálam kedvedre való receptet, és ugyan ez lesz a véleményed. Borsodóval még nem próbáltam, mondhatnám eszembe se jutott, de ki fogom próbálni. Biztos finom lesz.
Én még töröm a fejem, mi legyen a húsvéti süti a klasszikus, nálunk elmaradhatatlan csülkös bablevesem után. Kellemes ünnepeket kívánok én is Neked! Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2014-12-23 14:41

Szívesen:) Ha elkészíted, remélem ízleni fog nálatok is. Kellemes készülődést és nagyon boldog karácsonyt kívánok! Gabi

lolaci
Lolaci / lolaci Mon, 2014-12-22 23:09

készen lett,valami isteni....megtartom,köszönöm szépen a receptet,és Boldog süti illatú Karácsonyt kívánok mindenkinek!!!

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2014-12-22 23:27

Nagyon örülök a jó hírnek:) Szívesen a receptet, és én is nagyon kellemes ünnepi sütés-főzést, készülődést kívánok Neked, és örömökkel teli, boldog karácsonyi ünnepket:) Gabi

CarpeDM
CarpeDM Wed, 2014-12-17 20:31

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy meddig áll el? Ha 18-19én készítem el, akkor jó lesz még karácsonykor?

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2014-12-17 20:52

Szió,
nem javaslom. Frissen készítsd el, nem tart semeddig:) Nálunk már langyosan majdnem elfogy, aznap a legfinomabb. Kellemes ünnepi készülődést kívánok! Üdv: Gabi

445
vaj 150 g
cukor 100 g
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
tej 7 ek
sütőpor 1 teáskanál
finomliszt 200 g
vörösáfonya 50 g
aszalt gyümölcsök 100 g